In memoriam

In de ochtend van vrijdag 18 december 2015 overlijdt Eric Coomans in zijn huis in Wa. Twaalf jaar eerder, in 2003, kort voordat Eric met pensioen zou gaan als docent, hoorde hij van de plannen van twee oud-studenten om kinderen te helpen in Afrika. Zij zijn op rondreis geweest door Ghana en hebben gezien dat hulpbehoevende kinderen in het afgelegen Wa er alleen voor staan.

It always seems impossible, until it is done

Nelson Mandela

Eind maart 2004 vertrok Eric voor het eerst naar Ghana, om de oud-studenten bij te staan in het opzetten van het kindertehuis Wa Yiri. Hier, tijdens het interviewen van mogelijke bewoners van het kindertehuis, verloor hij zijn hart aan Ghana.

In februari 2005 vertrekt Eric voor drie maanden om te werken aan het project van de oud-studenten en om in samenwerking met Daniel Seidu eigen projecten rond de opvang van kansarme meisjes te starten. Aan het eind van de drie maanden besluit Eric langer te blijven en worden de plannen om zich in Ghana te vestigen concreet. Hij vindt een huis, later Holland House gedoopt, en stort zich volledig op het leven in Ghana. Twaalf jaar lang zou Eric zich met hart en ziel inzetten voor de kinderen en het project dat in de tussentijd onder de noemer Child Support Ghana bekend staat.

Eric is in bijzijn van zijn twee zoons, oudste zus en alle kinderen en betrokkenen van zijn projecten begraven op de Wa Yiri Residence, het terrein van Child Support Ghana.

Zijn laatste rustplaats en deze in memoriam zijn blijvende getuigenissen van zijn inzet. Eric, dankjewel en rust zacht.

Bekijk hier een videoregistratie van de begrafenis.