Schenken en nalaten

Eén van de mogelijkheden on het werk van Stichting Child Support Ghana te steunen is door (een deel van) uw nalatenschap te schenken. Omdat u het belangrijk vindt dat er ook na uw overlijden wordt doorgewerkt aan het ondersteunen van de kwetsbare meisjes in Wa. Zo draagt u ook na uw overlijden bij aan een betere toekomst. Omdat Stichting Child Support Ghana door de Belastingdienst is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), kunt u uw nalatenschap ook aan ons schenken.

Nalaten aan onze Stichting kan alleen via een testament dat door een notaris is opgemaakt. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is niet voldoende. Er bestaan twee manieren om na te laten aan de Stichting:

Stichting Child Support Ghana is erfgenaam: als (mede)erfgenaam heeft de Stichting alleen of samen met andere erfgenamen recht op de hele nalatenschap. De Stichting en eventuele mede-erfgenamen erven dan alle baten en schulden van de nalatenschap. De grootte van het erfdeel is afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap en het aantal erfgenamen. In de praktijk zal de Stichting een nalatenschap altijd ‘beneficiair’ aanvaarden. Door deze manier van aanvaarden zijn wij niet met ons eigen vermogen aansprakelijk voor de schulden van de nalatenschap.

De Stichting krijgt een legaat: een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat je een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed nalaat aan een door jouw gekozen persoon of organisatie. De grootte van het legaat is niet afhankelijk van de totale omvang van de nalatenschap. Een legaat kan een geldbedrag zijn, maar ook een goed (bijvoorbeeld een huis), een effectenportefeuille of een waardevol voorwerp zoals een schilderij. Ook een legaat aan onze Stichting moet in een testament worden vastgelegd. In dat geval is Stichting Child Support Ghana benoemd als legataris in het testament. Voor een legaat is beneficiaire aanvaarding niet nodig.

Als u interesse heeft in het schenken of nalaten van (een deel van) uw nalatenschap aan de Stichting, neem dan contact op met het bestuur.