Meisjes eerst

Als meisjes betere kansen krijgen, gaat het ook beter met de wereld

De ervaring leert dat meisjes het verschil maken wanneer ze de kans krijgen een opleiding te volgen. Ieder extra jaar onderwijs zorgt voor een grotere financiële onafhankelijkheid met toename in inkomsten. Meisjes besteden van hun inkomen 90 procent aan hun gezin. Zo krijgen zij door betere zorg gezondere kinderen die ook langer naar school gaan. Investeren in meisjes is investeren in een betere toekomst voor iedereen.

Samen dragen we bij aan kinderrechten

In het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind staan de rechten van kinderen beschreven. Belangrijke onderdelen zijn het recht op onderwijs, gezondheidszorg, bescherming tegen mishandeling, geweld en kinderarbeid én ontwikkeling van gehandicapte kinderen. Helaas zijn deze kinderrechten niet in alle landen vanzelfsprekend.

Het Wa Yiri programma

Dit zijn de kinderen in het Wa Yiri programma. In dat programma krijgen zij een onderwijsbeurs voor de basisschool (primary en secondary school) en zorg, aandacht en onderdak op de Wa Yiri Compound.

 

Kuraa programma

Het Kuraa ('dorp' in de lokale Waalii-taal) programma steunt kinderen die wel thuis bij familie wonen, maar een steun in de rug en helpende hand kunnen gebruiken om een goede start in het leven te kunnen maken. Deze kinderen steunen we met een (gedeeltelijke) onderwijsbeurs en aandacht en zorg.