Afscheid van de voorzitter

Beste vriend van de stichting,

Het leven verandert snel. Nederland valt weer stil en het leven beperkt zich steeds meer tot de eigen huiselijke kring.

Ook in Ghana, waar ook Corona het leven ingewikkelder maakt. Waar het onderhoud aan de compound belangrijker wordt. Waar rev. Dan Seidu met geweldige betrokkenheid het project zijn eigen vorm en uitvoer geeft.

Het belangrijkste voor mij is dat de droom van mijn vader, Eric, bewaard blijft. En als dat betekent dat de uitvoer verandert waardoor het project zichzelf beter kan dragen, kan ik dat alleen maar toejuichen.

Het project in Ghana wordt geweldig geleid door Dan. Hij neemt verantwoordelijkheid, komt met eigen initiatieven en lost problemen zelf op. De zelfstandigheid van het project is enorm toegenomen. Ik heb groot vertrouwen in de betrokkenheid en energie die Dan het project biedt.

Met de komst van Oscar en Michiel is ook in Nederland een frisse wind door de organisatie gaan waaien. We hebben afscheid genomen van een stichting ter ondersteuning van Eric en werken naar een stichting die werkt aan het verbeteren van de kansen van meisjes in Wa. Hier zijn nieuwe ideeën en werkwijzen voor nodig, en Oscar en Michiel hebben geweldige ideeën en initiatieven.

Afscheid

Vandaag is het vijf jaar geleden dat Eric overleed. En nog steeds leeft zijn droom voort en gaat het project door. In de vijf jaar is er een hoop gebeurd.

De weken na zijn overlijden waren mijn broer Herko, mijn tante Marieke en ik in zijn huis in Wa, om spullen op te ruimen. Om te kijken wat emotionele waarde heeft, wat lokale waarde heeft en wat afval is (sleutelringetjes!). Maar ook om samen met de moeders, de meiden, Dan en de omgeving afscheid te nemen van zijn project.

De jaren daarna stonden voor de stichting in het kader van een nieuwe samenwerking zoeken. Uitvogelen hoe we het verhaal van Child Support kunnen vertellen in Nederland. Uitvogelen hoe de communicatie met Ghana wordt opgezet. Uitvogelen hoe Dan het project onder zijn hoede neemt. Met successen en met tegenslagen. Met ups en met downs. Maar uiteindelijk in een stijgende lijn. Het project heeft dan nog steeds uw steun hard nodig.

Veranderingen

Het is nu voor mij de tijd geworden, maar er is ook de ruimte, om terug te stappen als voorzitter van de Stichting Child Support Ghana.

Mijn privésituatie is veranderd. Een verhuizing, uitbreiding van het gezin, nieuwe banen. Meer aan huis gebonden zijn. Het verandert waar ik mijn energie effectief aan kan bijdragen.

Ik heb een leuke tijd gehad als lid van de stichting. Samen met mijn broer Herko hebben we de website vernieuwd. Met iDeal maken we betalingen makkelijker voor bezoekers. Met automatische incasso maken we betalingen ook voorspelbaarder voor ons. De nieuwsbrief is opgefrist en we hebben beter inzicht in wat het effect is van de nieuwsbrief. De Club van 100 heeft nieuwe leden. En ik heb leuk contact gehad met een aantal donateurs en vrienden.

Maar er blijft veel te doen. Projecten die de zelfstandigheid van de organisatie in Ghana vergroten. Het blijven steunen van bestaande afspraken.

Ik wens daarom Oscar en Michiel ook veel energie toe in het voortzetten van het goede werk van de stichting.

Arne Coomans

e-mail: