Stormschade op de compound; Uw donatie is hard nodig

De kinderen op de Wa Yiri residence in Wa, Ghana hebben uw donatie nodig.

Child Support Ghana helpt al jaren kwetsbare kinderen in de regio rondom de stad Wa in het noordwesten van Ghana met onderdak, eten, gezondheidszorg en vooral onderwijs. Dit mooie werk wordt mogelijk gemaakt door u en anderen met u die trouw bijdragen wat ze kunnen. Op deze manier hebben wij met elkaar al heel wat kinderen kunnen helpen een betere toekomst te bouwen voor zichzelf en hun geliefden. Hier zijn wij u erg dankbaar voor!

Doneer nu!

Onze activiteiten in Wa vinden plaats op de Wa Yiri Residence, ook wel de ‘compound’ genoemd. Dit is een ommuurd groepje gebouwen met kantoor, keuken, slaapplaatsen, binnenterrein en sinds kort ook klaslokalen. Zo nu en dan komen wij bij u met het verzoek ons extra te steunen omdat ons initiatief een nood situatie het hoofd moet bieden. Zo heeft u de kinderen vorig jaar geholpen door de afvoeren van de toiletten op de ‘compound’ te repareren. U kunt begrijpen dat de kinderen en de medewerkers daar iedere dag nog erg blij mee zijn. Goede sanitaire voorzieningen zijn zeer belangrijk voor de hygiëne en gezondheid.  

Stormschade: ook nu moeten wij een beroep op u doen

Wa kent een warm steppeklimaat. Dit betekent dat het hier droog en warm is. Er kan nog niet gesproken wordt over een woestijnklimaat. Hiervoor valt er nog teveel regen. Wa kent een regenseizoen van mei tot en met september. Dit betekent dat het van oktober tot en met april erg droog is, kurkdroog. Wanneer het dan weer gaat regenen in mei levert dit nog wel eens problemen op voor gebouwen, infrastructuur en landbouwgrond.

Dit jaar is het regenseizoen vroeger dan normaal begonnen, en wel direct met een flinke storm. De compound heeft helaas door de harde wind en de grote hoeveelheden water de nodige schade opgelopen. De buitenmuur van de compound is voor een deel ingestort. Daarnaast is een buitendeur van het complex losgekomen. Hierdoor is een noodsituatie ontstaan. U kunt wellicht begrijpen dat onze zorg-moeders, maar vooral de kinderen een kwetsbare groep vormen, mede vanwege de voedselvoorraden op het terrein. Iedere nacht gaat de compound op slot en draagt een bewaker zorg voor de veiligheid. Zeker nu met de gedeeltelijke lock-down in Ghana vanwege de coronacrisis waardoor de voedselprijzen zijn gestegen is een goede muur met hek en bewaker geen overbodige luxe.

 

Doneer makkelijk via iDeal

Bedrag € -

Met uw donatie kunt u ons helpen de veiligheid van de kinderen te garanderen en de reparaties uit te voeren.