Een gelukkig 2019 gewenst

Een woordje van de voorzitter

2018 is inmiddels voorbij.

Het was een jaar met een aantal veranderingen in de stichting. Ik heb de voorzittersrol overgenomen van Bas en heb me ingelezen in de historie en lopende zaken van de stichting. Zo heb ik een beter beeld gekregen over wat het doel is van de stichting en wat de taken zouden kunnen zijn.

De situatie heb ik ook uitgebreid besproken met Dan. Hij is nu onze man in Ghana en weet hoe het gaat, wat er gebeurt en wat er nodig is. Ik heb met hem besproken dat in Wa ook besloten moet worden wat goed is voor het project en dat wij in Nederland graag kijken hoe we daarbij kunnen helpen. Autonomie voor het bestuur in Ghana, terwijl we in Nederland ondersteunen op de manieren die we kunnen; controle, advies en fondsen.

De Club van 100 is nieuw leven ingeblazen. En begonnen met een handje vol donateurs. Met Automatische Incasso is de Club van 100 nu nog makkelijker geworden. Met €100,- euro per jaar steun je het algemene welzijn van het project en help je met het voortbestaan.

Vorig jaar werd ik benaderd door een oud-vrijwilliger: Michel Fasseur. Hij was in Ghana geweest met een vriend van hem. Nadat ze iedereen hebben gesproken in Wa kwamen ze terug met ideeën over hoe de het project zelfstandig kan voortbestaan. Deze ideeën zijn meer dan welkom en we heten Michel en Oscar dan ook van harte welkom in de steungroep.

Samen met Marieke heb ik afgesproken met onze vrienden van Stichting GIP. Zij zijn al lange tijd zeer betrokken bij Child Support Ghana en waren benieuwd hoe het nu gaat. Ze waren benieuwd naar onze plannen en concrete doelen. Het was een zeer prettig gesprek en ik hoop dat we weer kunnen rekenen op de succesvolle inzamelingsacties waar GIP om bekend staat.

En er was ook goed nieuws uit Ghana. Wie onze facebook-pagina volgt heeft dat al gezien. Er is begonnen aan herstel- en onderhoudswerkzaamheden aan het gebouw. Hiervoor heeft Dan eigen middelen geïnvesteerd om dit mogelijk te maken.

Op vrijdag 21 december vierden de meiden van Child Support Ghana het kerstfeest. Vodafone Ghana kwam langs met eten, schmink en maakte een feestje. Aan de foto’s te zien was het heel leuk.

Al met al een druk jaar waar een paar mooie stappen zijn gezet waarmee het project opnieuw meer vorm krijgt. We zijn er nog lang niet. Maar we beginnen 2019 wel met een rennende start!

Arne Coomans,
Voorzitter Child Support Ghana (Nederland)