Kinderen op “vakantie”…

Zaterdag 1 augustus zijn alle kinderen naar hun families in de verschillende dorpen vertrokken. Het was een hele uittocht! Vakantie betekent hier echter hard werken op het land, in het huis, op kinderen passen, maar het is goed dat de kinderen contact houden met hun familie.

_DSF2460Een aantal meiden keert niet terug bij Child Support. Hamida gaat naar de Senior High School, mogelijk in Jirapa, Hikima naar de Junior High School in Takoradi en ze wordt herenigd met haar moeder. Adwoa en Stephanie gaan terug naar hun familie en vervolgen hun opleiding, evenals Zulifao. Amina gaat naar een oom in Wenchi en vervolgt daar haar opleiding. Barikisu blijft in Wa bij haar vader en moeder en kan mogelijk de Junior High School in Wa volgen.

Rukaya, Mabel en Sanaya zijn naar Accra vertrokken waar ze een soort stage gaan lopen bij African Mining Services. Spannend voor hen, want Accra is heel iets anders dan de kleine dorpjes in onze regio. Voor de meiden een hele ervaring. Op 30 augustus is iedereen weer terug.

Els Hoeffnagel, een vrijwilligster die bij ons was, woont momenteel tijdelijk in Elmina in het zuiden en ze heeft Janet en Grote Judith uitgenodigd om een paar dagen bij haar door te brengen. Op 23 augustus reis ik samen met deze meiden af naar Accra en ga zelf even relaxen aan het strand… Ik kijk er naar uit en het gaat iets beter met me.