Vier meiden naar Tussenfase huis…

Eind van dit schooljaar gaan nog vier andere meiden ons project verlaten. Helaas is er geen familie beschikbaar om deze meiden verder op te vangen en omdat ze op hun huidige school voortreffelijk presteren, starten we voor deze meiden een tussenfase huis, waar ze met elkaar wonen en leven. Tevens gaan ze gewoon naar school. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van sponsors in Nederland, zoals de Stichting GIP uit Drachten en de Protestantse Gemeente in Opperdoes. De meiden blijven daar wonen tot dat zij de Junior High School hebben afgerond. Gelukkig zijn enkele Foster Families bereid gevonden deze meiden ook financieel te blijven steunen, hoewel ze niet meer bij Child Support wonen.IMG_0889

Op de foto: vlnr: Sheila Belle, Mabel Wogunaa, Sanaya Issakuh en Rukaya Kameldeen.

Sheila is pas 17 maar zij zit in klas 2 van de Junior High School en doet het voortreffelijk. Zij zal volgend schooljaar de Junior High School afronden en we hopen op een beurs voor de Senior High School.
Mabel is 18 en zit in klas 1 van de Junior High School. Ook zij doet het voortreffelijk en studeert heel serieus. Haar Foster Family wil haar ook in de komende twee jaar blijven steunen.
Sanaya is 18 jaar doet volgend jaar examen en we hopen op een beurs voor de Senior High School. Ze heeft geen familie meer die haar kunnen steunen.
Rukaya is 18 jaar en zit in klas 2 van de Junior High School. Zij is de onbetwiste nummer 1 van de klas en doet ook volgend jaar eindexamen. Haar Foster Family wil haar ook in het komende jaar blijven steunen. Ze zal ook een beurs willen krijgen voor de Senior High School.

Het tussenfase huis of ook wel halfweg huis genoemd, staat vlak bij mij huis, zodat we makkelijk een oogje in het zeil kunnen houden. De meiden moeten er voor zichzelf zorgen, maar het geld voor deze zorg komt van de sponsors. Hun verblijf in het tussenfase huis is uiteraard gebonden aan strikte regels die we samen afspreken. Ik heb echter alle vertrouwen in deze grote dames en hun motivatie om hun school af te maken. Het project van het tussenfase huis is niet gekoppeld aan Child Support, want als kinderhuis mogen we volgens de Ghanese wet niet de zorg dragen voor kinderen van 18 jaar en ouder.
In augustus, tijdens de grote vakantie gaan Mabel, Sanaya en Rukaya stage lopen in Accra bij een grote multinational African Mining Services. Dankzij de bemiddeling van Mevrouw Mabel Kavanagh kunnen ze daar leren. Een enorm avontuur voor deze meiden.

Door het vertrek van een aantal meisjes komen er weer plaatsen vrij voor anderen. Via Sociale Zaken wordt een selectie gemaakt van de kinderen die op de wachtlijst zijn geplaatst. Helaas komen wekelijks aanvragen bij ons en bij Maatschappelijk Werk binnen van buitengewoon trieste gevallen.