Rufia Mohammed (5)

Rufia Mohammed (5)

Rufia Mohammed (5)

Rufia Mohammed is het tweede kind van haar moeder Asana. Ze is een nakomertje. Haar moeder is ernstig psychisch gestoord en haar oude vader is helemaal blind. Als moeder de stad ingaat, gaat Rufia met haar mee om haar enigszins te controleren. Moeder mishandelde het kind en eten was er zelden. Een medewerker van het Ministerie van Kinderen zag de vrouw met het kind en samen met de Justitie en Sociale zaken, hebben ze het kind bij de ouders weggehaald en naar ons gebracht.

Rufia was doodsbang voor de witte man van Child Support en kroop direct op de beschermende schoot van een van de huismoeders. Ze is pas 5 jaar en was nog nooit naar school geweest. Na een paar dagen wennen voelt ze zich al een beetje thuis tussen alle andere kinderen. Haar verblijf bij ons moet geheim blijven want als moeder weet waar ze is, zal moeder het ons heel lastig kunnen maken. Sociale Zaken probeert moeder te laten opnemen in psychiatrische kliniek, maar dat is niet makkelijk.

IMG_1539We hebben Rufia wat kleren gegeven en ze gaat nu naar de kleuterschool. Een van onze grote meiden zorgt voor haar en is haar “moeder”. Voor Rufia moeten we nog een Foster Family zien te vinden.
Mocht u interesse hebben om mee te helpen dit kind een betere en veilige toekomst te bieden, neem dan even contact op met Eric Coomans: info@childsupport-ghana.org. Ook voor Ma’Abena (zie haar verhaal elders op deze site) zoeken we nog een Foster Family. De Foster Families maken het verschil voor deze kinderen!

Na deze oproep hebben zich gelukkig al Foster families gemeld voor beide meisjes! Dank daarvoor! Maar we blijven Foster families nodig hebben want vanaf september komen er weer nieuwe kinderen bij. Een 9 tal kinderen verlaat ons project omdat ze ofwel 18 jaar zijn geworden ofwel hun huidige opleiding hebben afgerond.