Onthulling nieuw naambord en mooie toespraken..

Els Hoeffnagel was er ook bij!

Els Hoeffnagel was er ook bij!

IMG_3306Ze kwam helemaal via Wechiau uit Accra en genoot zichtbaar van ons feest! Mevr. Caecila Wijgers is Chef de Poste van de Nederlandse Ambassade in Ghana en zij kwam als Plaatsvervangend Ambassadeur van Nederland in Ghana naar Wa om ons feest bij te wonen. Ze onthulde een naambord op een van onze huizen. Wijlen Nelson Mandela was voor mij een grote inspirator en we hebben het huis “Mandela’s Dream” genoemd. Mandela’s one liner“ It always seems impossible, until it’s done!” was van groot belang bij de start van ons project 10 jaar geleden. Wij zijn Mevrouw Wijgers heel dankbaar dat zij, namens de Nederlandse Regering, het naambord kwam onthullen.

IMG_3307Ze hield een gloedvolle toespraak waarbij de nadruk lag op de bescherming van meisjes. Ze noemde de problemen van “teenage mariage” als een grote zorg.

Namens al onze vrijwilligers was Els Hoeffnagel aanwezig. Ook zij hield een prachtige toespraak en had cadeautjes voor de kinderen, de moeders en voor mij mee. Iedereen was heel blij dat zij er bij was.

Helemaal uit Nederland kwamen Ton en Trudy van Arkel! Hun verblijf in Ghana was kort, maar ze waren diep onder de indruk van wat er allemaal gebeurde tijdens ons feest. Trudy deed een prachtig openingsgebed en Ton hield hard mee bij het opzetten van de tent en veel andere dingen. Het was geweldig dat zij er, mede namens alle Foster Families in Nederland en daarbuiten, bij waren. Ook brachten ze koffie en erwtensoep voor me mee en wat is echte man zonder koffie en erwtensoep?

IMG_1482Trudy en Ton aten heerlijk mee tijdens het feestmaal voor de kinderen. Maar dat was altijd even makkelijk!

Ondanks het massaal wegblijven van de autoriteiten van onze stad en regio, was het feest heel geslaagd en onze kinderen hebben het voortreffelijk gedaan met uiteraard de huismoeders in een leidende rol. Ik ben enorm trots en in zijn slottoespraak memoreerde Rev. Daniel Seidu (co-directeur) dat onze gemeenschappelijke droom van 10 jaar geleden, werkelijkheid was geworden. Maar, net als Mevrouw Wijgers riep hij iedereen op om vooral dromen levend te houden. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun medewerking aan een geslaagd feest! Tien jaar Child Support hebben we achter de rug. Het is niet altijd even makkelijk geweest maar met elkaar hebben ervoor gezorgd dat heel veel meisjes konden werken aan een betere toekomst! Met elkaar hebben we het verschil kunnen maken voor deze meisjes! Chapeau!

Mevrouw Caecila Wijgers, plaatsvervangend Ambassadeur van Nederland in Ghana

Mevrouw Caecila Wijgers, plaatsvervangend Ambassadeur van Nederland in Ghana