Denis geopereerd….

IIMG_1392k heb een paar maanden geleden melding gemaakt van een bizarre situatie. Denis, een jongen van 9 jaar had anderhalf jaar geleden een spijker ingeslikt.. Die spijker zat inmiddels vast in zijn long. Zij oma, die voor hem zorgt, reisde stad en land af om de spijker operatief te laten verwijderen. Kosten van die operatie was US $ 5000 ! We hebben geprobeerd om samen met Social Welfare geld in te zamelen voor deze operatie, maar de reacties waren heel lauw. Uiteindelijk heeft een organisatie in Accra de operatie betaald en Denis is weer buiten levensgevaar!

Oma en Denis zijn wel 8 keer naar Accra geweest, Denis is een aantal keren opgenomen en alle kosten die deze voorbereidingen met zich meebrachten, zijn door Oma en haar familie betaald!

IMG_1390Denis kan weer naar school maar heeft een fors litteken overgehouden aan een dwaze actie van een klasgenoot…

Andere zaken...
Vrijwel iedereen hier beschikt tegenwoordig over een ziektekosten verzekering. Maar niet alles wordt gedekt door de verzekering. Men vermoedt dat Child Support als een “witte organisatie” over veel geld beschikt en nieuwe zaken melden zich bij ons aan. Een 13 jarig meisje met een enorme tumor in haar linker borst moet dringend geopereerd worden. Kosten US $ 8000,– Haar vader was radeloos en toen we hem vertelden, dat wij hem niet konden helpen, verliet hij huilend mijn kantoor….
We hopen dat de organisatie die de operatie van Denis heeft betaald ook de operatie van dit meisje zal betalen. De familie kan zo’n bedrag nooit opbrengen en het is dus een kwestie van leven en dood.
Een drie jarig jongetje had een potlood ingeslikt… Kosten van de operatie: US $ 7000! Via een kerk in Accra is het geld ingezameld en het jochie is geopereerd en weer gezond.

Soms worden we benaderd door mensen die veel kleinere bedragen nodig hebben om een medische ingreep te kunnen ondergaan. In Nederland is een noodfonds voor dit soort zaken georganiseerd en als we kunnen helpen, zullen het niet nalaten!! Ikzelf heb gelukkig al heel wat mensen kunnen helpen door het doneren van relatief kleine geldbedragen.