Asana en Muhaida Mahama…

Links Asana en Rechts Muhaida

Links Asana en Rechts Muhaida Mahama

Hoewel ze dezelfde achternaam als die van de Ghanese President dragen, zijn  ze echt geen familie van hem. Sterker nog, ze zijn afkomstig van een buitengewoon arme familie. In een eerder verslag heb ik al gemeld, dat hun moeder liefst 4 keer een tweeling baarde, maar dat er van haar 11 kinderen slechts 6 over zijn. Kan je je voorstellen dat je je eigen kinderen overleeft en zelfs moet begraven? Ik denk dat dit de angst van ieder ouder is, die kinderen heeft.

IMG_1318Moeder Ajara is achter in de vijftig en heeft drie maanden geleden haar man verloren die kostwinner was. Asana en Muhaida zijn de enige tweeling die nog leeft als tweeling. Na het overlijden van hun vader moest moeder de kost winnen  voor het gezin. Ze doet dat door stenen stuk te slaan en die kleine steentjes te verkopen als stenen voor het maken van beton. Het is hier overdag 50 graden Celsius en de oude vrouw kon dat niet volhouden en kon geen eten kopen voor haar kinderen. Via Maatschappelijk Werk zijn de kinderen bij ons terecht gekomen, enigszins ondervoed en dus aangemerkt als “urgent”.  Ze werden door twee oudere zussen bij ons gebracht, ook tweelingen, maar hun “counterpart” is reeds overleden… Asana en Muhaida zijn bijna 9 jaar (03-05-2006) en zaten op school in klas 2. Ze gaan naar de school waar de meeste van onze kinderen op zitten en worden getest.
Gelukkig zijn er voor deze kinderen al Foster Families gevonden die hen financieel ondersteunen. Voor Asana en Muhaida breken ingewikkelde tijden aan. Wennen aan een nieuwe omgeving, een nieuwe school niet meer bij hun moeder wonen. Bij ons worden ze liefdevol opgevangen door de huismoeders en ze ze slapen op de zelfde kamer waar onze andere tweeling Esther en Naomi slapen. Deze beide meisjes werpen zich op als mentoren van de nieuwe meisjes. We hopen dat Asana en Muhaida gelukkig gaan worden in de Child Support Familie en dat ze een kans krijgen op aan hun toekomst te werken, dankzij de steun van de Foster Families.