Child Rescue Project verzelfstandigd

IMG_2532Vanaf 1 januari 2015 is het Child Rescue Project, waar straatmeisjes een beroepsopleiding kunnen krijgen tot naaister of kapster, verzelfstandigd. Rev. Daniel Seidu zal dit project leiden en een nieuw leven inblazen. De winkel (container) is eigendom van Child Support en het nieuwe project zal jaarlijks huur betalen aan Child Support voor het gebruik van de container.
Het Child Rescue project startte in 2005 met de enorme steun van Tamara, Jenny, Kim en Katrien. Het was bedoeld voor jongen meisjes, meestal zonder opleiding, die in de grote steden op straat leefden en terugkeerden naar hun oorspronkelijke regio. Bij ons kregen ze een 4 jarige opleiding tot naaister of kapster en nadat ze hun diploma gekregen hadden, keerden ze terug naar hun eigen dorpen.

Trotse Dan Seidu, temidden van zijn meiden

Trotse Dan Seidu, temidden van zijn meiden

Veel van de meiden, die gediplomeerd werden, trouwden snel, kregen even snel kinderen, maar kunnen zichzelf enigszins bedruipen doordat ze vak geleerd hebben.

Het nieuwe project heeft ook een eigen website:http://www.girlsrescueproject.org Het is de bedoeling dat het project gesteund wordt door externe sponsors, voornamelijk uit de USA.
Wij wensen Dan en het project een goede toekomst en hopen dat veel meisjes en jonge vrouwen er profijt van zullen hebben!