Grace Sooresan zoekt nog een Foster family

Grace Sooresan

Grace Sooresan

 

Grace Sanye Sooresan is van 25 december 1999. Zij is het 3e kind van Ezekiel Saafie Saanye, die liefst 9 kinderen had (alleen maar meisjes). De drie oudste kinderen zijn overleden en Grace is nu de oudste. Vader Ezekiel is ernstig ziek (een heftige tumor in zijn buik) en is niet meer in staat om te werken. Hij was “farmer”. De overgebleven 6 kinderen kan hij niet meer verzorgen. Ook zijn vrouw is overleden en kan niet meer voor zijn kinderen zorgen. Zijn familie woont in het zuiden van Ghana. Sociale Zaken probeert nu oplossingen te vinden voor de zorg voor de overgebleven kinderen.

Grace zit in 4 van de Lagere School en via de Dienst voor Sociale Zaken in Wa is ze bij ons geplaatst. Ze zit inmiddels op de Tendamba Primary School en is heel blij en trots dat ze weer naar school kan gaan.

Foster Family gevonden voor Grace.

Grace is een verlegen meisje en moet zichtbaar wennen aan haar nieuwe situatie. Ze is liefdevol opgevangen door de kinderen van Child Support en huismoeders. Omdat het hier om een ernstige situatie gaat en is Grace bij ons opgenomen. We zoeken graag mensen die bereid zijn om als Foster family voor Grace op te treden. Mocht u interesse hebben, laat het dan even weten! Alvast bedankt voor uw hulp, mede namens Grace.

Daags na publicatie van dit artikel op onze site, meldde zich een oud vrijwilligster die zich opgaf als Foster Family voor Grace! Geweldig dat mensen zo betrokken blijven bij het werk van Child Support in Wa. 

Wachtlijst.

Wij krijgen nu vrijwel dagelijks aanmeldingen van kinderen die in heel beroerde en gecompliceerde situaties zitten, maar helaas hebben geen bedden meer beschikbaar. We hebben een wachtlijst moeten aanleggen. Pas in september 2015 komen er plaatsen vrij maar het is heel moeilijk om kinderen zo lang te moeten laten wachten. Het gaat in vrijwel alle gevallen om kinderen die hun beide ouders verloren hebben en uit redelijk grote gezinnen komen. We kunnen nu geen hulp meer bieden voor noodgevallen.