10 jaar Child Support ….

In 2005 zijn we opgericht, op 5 februari 2005 wel te verstaan en onze eerste activiteit was het Hospice voor mensen met HIV/AIDS. Dat Hospice werd op 17 april 2005 geopend, toevalligerwijze precies een  jaar nadat het Kinderhuis Wa Yiri werd geopend.
De start was een Hospice voor mensen met HIV/AIDS en de huismoeders van het allereerste begin hebben jaren bij ons gewerkt. Mama Kate is er nog steeds, evenals Mama Helen. Mama Martina is in juni 2014 verhuisd en heeft ons verlaten.

Ons eerste gebouw in 2008, mede mogelijk gemaakt door een forse donatie van de Familie Griffioen

De bouw van de compound startte eind 2007 dankzij een enorme donatie van de familie Griffioen en in 2008 kwamen de eerste bewoners, de kinderen die ooit in het kinderhuis Wa Yiri waren opgenomen… Ineke Alderlieste was erbij!

De kinderen waren nog klein maar erg blij dat ze weer herenigd waren. 10 jaar later zijn ze bijna allemaal vertrokken! Vida gaat studeren in Sunyani, Joyce is naar haar vader, Babadaara is naar haar oom in Jirapa, Thomas is bij zijn moeder, Victoria woont ook bij haar moeder, Ayisha studeert en woont bij Margaret, Balan is helaas overleden, Lydia is moeder geworden en woont bij haar moeder en alleen Mayiseen “woont” nog bij ons. Hij studeert dit schooljaar af op de Senior High School (is daar intern) en gaat medicijnen studeren.

Ineke Alderlieste en Mama Kate met de kinderen van het voormalige kinderhuis Wa Yiri in 2008

De oprichters van Wa Yiri Tessa (moeder van 2 kinderen en woonachtig in Nederland), Irene (helaas overleden), Pastor Mustapha (na een avontuur in Amerika nu in Yendi) en Pastor Dominic ( met de noorderzon vertrokken) en Madam Youni zijn uit beeld.
De moeders Faustina (nu maatschappelijk werkster en moeder van een kind), Florence (runt haar eigen supermarktje), Linda (getrouwd en moeder van 2 kinderen), kokkin Ama ( brouwt haar eigen pito) en Becky ( werkt bij Ghana Health Service en is nog single) zijn ook uit beeld. Hoewel uit beeld, zijn ze nooit vergeten door de kinderen! Alleen Tessa heeft nog regelmatig contact met ons en is altijd belangstellend naar “haar” kinderen!

Dan, Jerry en ik bij Charley, onze trouwe Nissan PatrolEr kwamen destijds ook veel vrijwilligers meehelpen. Veel van hen zijn teruggekeerd naar Child Support en heel veel vrijwilligers hebben Child Support diep in hun harten opgesloten!
Child Support werd in 2005 geleid door een driemanschap: Dan Seidu, de Baptisten pastor en Eric Coomans (de directeur) en Jerry Dibkuu (onze Ghanese manager). Jerry is ook vertrokken, evenals Charley, mijn trouwe Nissan Patrol. Dan is nog actief, zij het op enige afstand en ik leef nog en richt me volledig op Child Support, gesteund door een actief bestuur in Nederland en de Foster Families en vrijwilligers…

Het is mooi om terug te kijken naar de tijd dat we enthousiast begonnen met ons project, waar we toen allemaal heilig in geloofden. En nu, eind 2014 zijn er 44 kinderen in ons project opgenomen en redden we het dankzij de steun van de vele supporters nog steeds. Op naar de volgende 10 jaar!

Gelukkig hebben we de foto’s nog……..