Wie wil Cornelia (12) helpen?

Moet je je voorstellen: je man overlijdt en laat jou met 5 kinderen achter. Traditioneel moet zijn broer, dus je zwager, de zorg voor jou en je kinderen overnemen. Dat is traditioneel, maar de wet hier zegt daar niets over. Dus wettelijk hoeft het niet, zeker als je als zwager al twee vrouwen hebt en 7 kinderen… Dan kan je er moeilijk ineens een derde vrouw bij hebben die ook al 5 kinderen heeft. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen…
Welnu, dit overkomt Grace Wuliminga, een vrouw van amper 30 jaar met 5 kinderen, waaronder een tweeling van 3 jaar. Haar man overleed op 7 oktober 2011, op de verjaardag van zijn een na oudste dochter Edith. Moeder Grace slaagde erin om haar kinderen naar school te sturen, vooral omdat ze zelf nooit naar school is geweest. Ze kreeg daarbij de steun van leden van haar (Christelijke) kerk. Ze was 13 (!) toen ze zwanger raakte van haar eerste kind, een meisje. Dat meisje (16)  is naar Kumasi vertrokken en werkt in huis bij een bevriende pastoor.Ze gaat helaas niet naar school! Haar andere vier kinderen zijn bij haar en haar zwager weigert om zorg voor op zich te nemen, vooral vanwege de armoede.

Dochter nummer 2 is Edith en zij is 15 jaar en zit in klas 2 van de Junior High School. Ze moet nog een jaar naar school en dan is ze klaar. Ze wil wel graag verder leren. Child Support kan haar helaas niet helpen.

Cornelia Saawie (12)

Dochter nummer  3 is Cornelia. Zij is 12 jaar (16-09-2002) en zit in klas 6 van de Lagere School. Voor haar willen we graag een plekje inruimen bij Child Support maar voor haar moeten we nog een Foster Family zien te vinden Wilt u haar helpen als Foster Family, neem dan even contact op met e.h.coomans@gmail.com en we hopen haar gelukkig te kunnen  maken en haar een betere toekomst te kunnen bieden. Cornelia zal vanaf 11 januari 2015, als de kinderen terugkomen van vakantie, bij ons komen.

Gelukkig heeft zich al heel snel een Foster Family voor Cornelia aangemeld! Daar zijn we uiteraard heel blij mee!

Samen met moeder gaan we op bezoek bij Maatschappelijk werk om te kijken of er financiële steun te krijgen is voor deze dappere moeder, die helaas geen geld meet heeft om haar overgebleven 3 kinderen te voeden of naar school te sturen. Haar twee jongste kinderen zijn  3 jaar (twee prachtige jongens) en zitten op een kinderdagverblijf. Maar het geld is op en van de familie kan ze geen steun verwachten. Als Child Support haar steentje kan bijdragen zal de lokale overheid niet achter kunnen blijven… Althans dat is wat we hopen… Een mooie Kerstgedachte toch?