Hun laatste jaar bij Child Support….

Een zestal meisjes zullen aan het einde van dit schooljaar bij ons vertrekken omdat zij ofwel de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt, ofwel de Junior High School hebben afgerond. De vier meisjes op de foto zitten nog op school en als zij bij ons vertrekken, hebben zij hun opleiding nog niet afgerond. De zorg is dat als de meisjes terug gaan naar hun families in de dorpen, zij niet meer naar school kunnen en snel zullen gaan trouwen en kinderen krijgen…. In hun dorpen is hun status heel hoog omdat ze opgeleid zijn, uitstekend Engels spreken, er goed uitzien en bij een project van een “witte man” hebben gezeten…

Op de foto: v.l.n.r.: Sheila Belle, Mabel Wogunaa, Sanaya Issakuh en Rukaya Kamaldeen.

Wij zijn druk bezig om samen met twee organisaties in Nederland te proberen om een soort “halfweghuis” voor hen te starten, maar dat project mag niet onder Child Support vallen. Met de lokale overheid zijn we bezig om een constructie te maken waardoor deze jonge vrouwen hun opleiding kunnen afmaken. De wet op Kinderhuizen in Ghana verbiedt ons om kinderen van 18 jaar of ouder in ons project te hebben. Hoe het verder zal gaan, zullen we op onze site melden. Ook zullen de Foster Families van deze meisjes geïnformeerd worden.  Op school doen de vier dames het voortreffelijk.

Ook Hamida Danlardi, (links op de foto) die pas 15 is, zal ons gaan verlaten. Zij rondt dit schooljaar de Junior High School af en is de ongenaakbare nummer 1 van haar school. Samen met Plan Ghana wordt gekeken of zij een beurs kan krijgen voor de Senior High School. Amina Kaabanye (rechts op de foto) wordt ook 18 jaar en zit in klas 1 van Junior High School. Zij gaat bij haar oma en oom wonen in Wa en zal haar school verder kunnen afmaken.