Wie wil ons komen helpen?

Het werk van Child Support in Wa wordt altijd geweldig gesteund door een groep  enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers komen belangeloos helpen bij het opvoeden en steunen van de kinderen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om de kinderen extra bijlessen te geven om daarmee hun prestaties op school te verbeteren. De vrijwilliger loopt ook mee op de scholen om te kijken (en zich te verbazen) hoe hier les wordt gegeven op de basisschool.  Veel kinderen die al in de hogere klassen zitten, kunnen nauwelijks lezen of schrijven. Hun kennis van de Engelse taal is heel goed, want op de compound proberen we zo veel als mogelijk Engels te spreken.

De extra lessen vinden plaats na schooltijd en duren ongeveer 1 uur. Omdat de kinderen er al een hele dag op hebben zitten, zijn ze vaak moe. Ze staan om 4.00 uur in de vroege ochtend op en komen rond 2 uur in de middag thuis van school. Mocht je interesse hebben, neem dan contact op met Mevr. Jeannine van Kan, email: jeanninevankan@gmail.com of met Eric Coomans, de directeur van Child Support in Wa: email: e.h.coomans@gmail.com.

We willen graag vrijwilligers die bereid zijn minimaal 3 maanden mee te komen helpen. Dan is het mogelijk om het vertrouwen van de kinderen te krijgen, de kinderen te leren kennen en zicht te krijgen op het onderwijssysteem in Ghana. Momenteel verblijven er 42 meisjes op de compound variërend in leeftijd van 6 tot en met 17 jaar. Een aantal (grote) meiden bezoeken de Junior High School maar het overgrote deel zit vanaf klas 1 tot en met klas 6 van de Lagere School.
Is dit misschien een leuke uitdaging voor jou?