Weer thuis…

Op zondag 17 augustus ben ik weer thuis in Wa gekomen. Mijn bezoek aan kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden was heel succesvol en ik heb weer veel vrienden gezien en gesproken. Maar was ook blij dat ik weer naar huis kon. Het was een lange vlucht van Amsterdam via Rome en Lagos (Nigeria) naar Accra.
Ik kreeg een hartverwarmend welkom van de moeders en de kinderen en kon meteen aan de bak. Geen internet, problemen met de elektriciteit, kapotte waterpomp en nog wat meer ongemak. Maar nu is alles weer op orde en ga ik ook over op de orde van de dag! Nog niet alle kinderen zijn terug op de compound en Claudia uit Duitsland gaat beginnen met extra leerondersteuning. Pas op 16 september gaan de scholen weer open.
Mijn auto kreeg een “grote beurt” en ziet glimt als vanouds. Ik wil iedereen heel hartelijke bedanken voor de enorme gastvrijheid die ik genoot tijdens mijn bezoek aan Nederland. Ik ben er trots op dat ik nog zoveel goede vrienden heb, die me helpen bij het werk van Child Support.
Mijn goede vrienden Ben en Lida van Loo hebben hun reis moeten afzeggen wegens het overlijden van de vader van Lida. Maar zij zullen ongetwijfeld later in het jaar de reis naar Ghana ondernemen.