Vrijwilligers komen en gaan…

Suzanne Mos heeft haar onderzoek afgerond en is op 12 juli naar het zuiden vertrokken. Ze gaat nog even nagenieten van Ghana aan een van de vele mooie stranden. Uit Duitsland kwam Claudia Männle ons team versterken. Maar eerst zag ze ook nog “Die MannschaftWeltmeister worden….. We hebben heel ingetogen met haar mee gejuicht…Ze gaat ons helpen bij het lesgeven aan de kinderen en Els Hoeffnagel heeft haar wegwijs gemaakt. Claudia blijft tot begin november bij ons en gaat in de komende weken Ghana verkennen, als de kinderen naar hun families zijn..Els vertrekt op 15 juli naar het zuiden om daar nog rond te reizen om dan vervolgens naar een aantal Afrikaanse buitenlanden te gaan. Afrika heeft haar hart gestolen en ze heeft nog grootse reisplannen..
Anneke Kneppers (ze studeert in Noorwegen) heeft haar onderzoek naar schooluitval vrijwel afgerond en zal een lijvig verhaal schrijven over dit thema. Ze verlaat ons op 25 juli om in het zuiden van Ghana haar vriend te ontmoeten.

Eind deze week hopen we Marit Weijenberg in Wa te mogen begroeten. Ze komt onze kinderen bezoeken. Bas van Pruijssen en Jeannine van Kan zijn op 13 juli hier aangekomen en gaan veel oude bekenden opzoeken. Op 1 augustus reizen ze weer terug naar Nederland. We danken Suzanne, Els en Anneke voor hun inzet en bijdrage aan onze kinderen en wens hen nog een mooie tijd in Ghana toe en uiteraard een goede reis naar huis.
Onze kinderen gaan van 25 juli tot en met 15 augustus naar hun families. Ze vieren in de dorpen het einde van de Ramadan.

Ikzelf reis op 21 juli naar Accra om de volgende dag naar Nederland te vliegen, waar ik mijn familie, kinderen en kleinkinderen hoop te ontmoeten. Ik ben op 15 augustus weer terug in Ghana en reis samen met mijn vrienden Ben en Lida van Loo naar Wa.