Lawrencia Balogro

Afgelopen week meldde Maatschappelijk Werk in Wa zich weer bij ons. Ze brachten ons een nieuw kind:

Lawrencia Balogro (09-08-1999). Ze komt uit het dorpje Boo bij Jirapa. Haar ouders zijn lang geleden gescheiden en zij bleef alleen achter. Ze is enig kind van beide ouders. Ouders zijn spoorloos en een oom, (het is niet duidelijk of hij echt familie van haar is) ontfermde zich over haar. Maar ze mocht niet naar school en moest werken op het land. Via een oude vrouw (ze noemt de vrouw haar oma) vluchtte ze naar Wa waar ze zich verstopte. Ze sliep ‘s nachts op straat en ze werd door een toevallige voorbijganger gevonden, slapend op de veranda van een school. De persoon die haar vond, nam haar mee naar huis, gaf haar te eten en te drinken en meldde haar vervolgens aan bij Sociale Zaken, die op hun beurt ons weer inschakelde.. Ze heeft ooit op school gezeten en we hebben haar opgenomen. Ze is een hele lieve meid, zeer behulpzaam en nog erg verlegen. Ik denk niet dat haar geboortedatum echt klopt, ze zal mogelijk 12 of 13 zijn… Vandaag heb ik haar naar school gebracht, ze wordt getest en zal mogelijk naar klas 5 van de Lagere School gaan. Ze spreekt behoorlijk Engels maar kan nog niet lezen of schrijven.

Intussen hebben we helaas afscheid moeten nemen van Zubdah (Zongsoma) Salifu. Dit kind kwam samen met zusje in november 2013 bij ons, maar was op school en ook bij ons onhandelbaar. De school verwijderde dit 6 jarig kind en we hebben haar teruggebracht naar haar stokoude en blinde overgrootvader. Een van zijn 3 vrouwen heeft de zorg nu overgenomen. Met haar Foster Family zijn we in onderhandeling of zij de financiële zorg willen overnemen voor Lawrencia. Het vertrek van Zubdah voelt voor ons allemaal als een verlies en we zijn verdrietig dat we niet in staat zijn geweest voor het kind te zorgen.

Met de komst van Lawrencia verblijven er nu 44 kinderen op onze compound. Mayiseen (14) is de enige jongen maar hij verblijft niet op de compound en zit op ene kostschool. In het komende jaar zullen we afscheid gaan nemen van een aantal grote meiden, die dan 18 jaar zullen zijn…