Verjaardag…

Vandaag, 17 april 2014, vieren we de verjaardag van Wa Yiri en van Child Support. Op 17 april 2004 (dus alweer 10 jaar geleden) werd het Kinderhuis Wa Yiri geopend. En op 17 april 2005 werd het Hospice van Child Support geopend, toevalligerwijze allemaal op dezelfde dag! Dus Child Support bestaat al 9 jaar en heeft een stevige plek gekregen in de samenleving in Wa. In de afgelopen jaren hebben al meer dan 70 (!) kinderen veilig onderdak en zorg gekregen bij Child Support. Momenteel verblijven nog 41 kinderen op onze compound en hebben we ook nog de zorg voor 4 kinderen die niet op de compound verblijven. We kunnen dit werk doen dankzij de fantastische steun van supporters uit Nederland, België, Amerika, Duitsland en Canada. Dankzij de steun van veel mensen krijgen meisjes de kans om te werken aan betere toekomst.

Toen ik in 2004 in de achtertuin van Bob en Ineke Alderlieste in Twisk mijn plannen voor Child Support presenteerde, moest Bob hartelijk lachen…. Hij schonk me nog maar een biertje in en zei dat “…de plannen zeer ambitieus zijn..” Nu, 9 jaar later kijk ik met trots terug op datgene wat we met elkaar hebben opgebouwd. 

De ontwikkelingen bij Child Support hier in Wa hebben me doen besluiten om de rest van mijn leven in Ghana door te brengen en me te in te zetten voor de zorg voor de kinderen die onze steun nodig hebben… Ik krijg heel veel steun van mijn kinderen en mijn familie en ben daar heel trots op. Child Support leeft en zal blijven leven.

Child Support heeft een indrukwekkende impact op het leven van de kinderen die in onze zorg zijn. We hopen dat ook in de komende jaren de kinderen en ik mogen blijven rekenen op de steun van onze trouwe supporters. Het is onze wens dat ook de Ghanese overheid ooit verantwoordelijkheid gaat nemen voor de zorg van de kinderen in nood. Veel mensen in Wa steunen ons gelukkig al door middel van donaties. Ik hoop dat Child Support (en ikzelf ook) nog lang zullen leven!