Exit gesprekken

Heel lang hebben we er niet mee te maken gehad maar nu moet het dan gaan gebeuren. De exit gesprekken, wat betekent dat we in de komende tijd afscheid gaan nemen van een aantal kinderen. De wet hier staat ons niet toe om kinderen die volwassen zijn geworden (18 jaar) bij ons te houden. We organiseren nu gesprekken met de families van de kinderen omdat de kinderen als ze 18 zijn terug moeten keren naar hun familie. Bij die gesprekken leggen we de nadruk op vervolgstudies, daar waar dat mogelijk is. Niet alle kinderen gaan als ze ons verlaten hebben naar school. Sommigen hebben bij ons de Lagere School afgerond en zullen een beroepsopleiding tot kapster, naaister of cateraar gaan volgen. Wij kunnen kinderen tot 18 jaar de mogelijkheid bieden om de Junior High School af te ronden. Senior High School zijn kostscholen en die zijn voor onze kinderen bij Child Support helaas financieel niet haalbaar.

In de komende jaren gaan een paar grote meiden ons verlaten, zij het met pijn in het hart. Maar wij hebben onze werk gedaan en nu moeten de familieleden van de kinderen voor een passend vervolg zorgen.
Gesprekken met familie van de volgende kinderen vinden in de komende maanden plaats:
Rukaya Kamaldeen, Sheila Belle, Bertha Kele, Hikima Issiu, Joyce Tapinadaare, Babadaara Numbo Saah Naah, Amina Kaabanye, Adwoa Bakyiere, Barikisu Abdulai, Hamida Danlardi, Sanaya Issaku, Mabel Wogunaa en Stephanie Denye. Als de kinderen bij ons vertrekken, eindigen ook de overeenkomsten met hun Foster families. De Foster families worden door ons op de hoogte gesteld van de verdere ontwikkelingen m.b.t. de kinderen. We houden jullie op de hoogte!