3 x Goud, 2 x zilver en 2 x brons…

Terwijl het buiten in de zon 48,7 graden boven nul is, zit ik binnen gekluisterd aan de tv. Gaat Sven Kramer het redden in Sochi? En ja hoor, we winnen goud, zilver en brons en de woonkamer in Wa is even Nederland… Mijn kinderen kijken met stomme verbazing naar de beelden op tv van de Olympische Winter Spelen. Ze hopen vurig dat een donkere atleet uit Ghana komt, maar dat is valse hoop. De Winter Spelen gaan aan de Ghanezen voorbij…
Na afloop van voor de Nederland zo succesvolle 5 kilometer ga ik glunderend naar de compound om te kijken naar de renovatie van de keuken. De kookpotten zijn ingemetseld en kunnen gebruikt worden. Er moeten aan het kookgedeelte nog een paar kleine dingen gebeuren maar de werkers zijn verre van betrouwbaar… Ik erger me daar erg aan en besluit ook met de betalingen maar onbetrouwbaar te zijn… Eens kijken, hoe dat gaat uitpakken..
De kleintjes speelden verstoppertje in de brandhaarden (lijken net open haarden) en hielpen mee om de keuken schoon te maken. Er is een afdakje bijgebouwd waar het brandhout in de vuurhaarden gestopt kan worden. Alles bij elkaar een grote verbetering dankzij de donatie van de Stichting K.O.O.K. uit Alkmaar!  Drie echte schoorstenen voeren de rook af en de moeders en de kinderen hoeven niet meer in de rook het eten te koken.
Het andere goede nieuws is dat zich Foster Families gemeld hebben voor de kinderen die nog geen Foster Family hadden. Uit Canada hebben zich twee families gemeld voor Vivian en Mavis! Nu ook Feyenoord heeft gewonnen van NEC en derde staat in de eredivisie is mijn weekend nu al goed. Als morgen Irene Wüst ook nog eens goud haalt, dan neem ik een extra borreltje op Nederland!

Ik heb m’n extra borreltje nu verdiend dankzij Irene Wüst die na een fantastische race goud veroverde! En ik heb maar weer een extra borreltje genomen op Michel, Jan en Ronald! Zo word ik wel een alcoholist! Weer een Oranje podium! Maar wel heel lullig voor Jan.