Kerstmarkten in Nederland…

Bestuursleden en leden van de steungroep van Child Support in Nederland zijn actief geweest op verschillende Kerstmarkten in Tilburg en Breda. Jeannine van Kan en Bas van Pruijssen stonden op een Kerstmarkt in Breda en de familie Mutsaers en Carli van der Heijden waren actief op een kerstmarkt in Tilburg. Er was was veel te zien en te koop van Child Support maar het was best lastig om de spullen aan de man/vrouw te brengen. Duidelijk werd dat het in Nederland ook nog crisis is en mensen niet meer zo snel aan goede doelen geven. Maar onze marktkooplieden hebben het leuk gehad en de opbrengst ging naar de kas van Child Support. Ook kleine beetjes helpen en hier vanuit Ghana zijn we blij dat de mensen in Nederland zo actief geweest zijn voor ons.

MUZIEK CD

De verkoop van de muziek CD van onze kinderen verliep moeizaam. Blijkbaar verwachtte men Afrikaanse muziek en we denken dat de muziek CD vooral bestem,d is voor de mensen die onze kinderen kennen en herinneringen hebben aan Child Support. Ik roep alle (oud) vrijwilligers op om mee te helpen de muziek CD te verkopen want we hebben het geld hard nodig om ook in 2014 voor onze kinderen te kunnen zorgen. Een mailtje aan Lis Mutsaers lis_mutsaers@hotmail.com is voldoende om de CD te bestellen.

KERST EN OUD & NIEUW IN GHANA.

Deze feestdagen worden hier anders gevierd dan in Nederland. Geen kerstbomen op straat, wel Reggae Kerstmuziek (erg luid), geen verklede kerstmannen  en de families komen op eerste Kerstdag wel bij elkaar en gaan lekker eten. Oud & Nieuw wordt nauwelijks gevierd en er is gelukkig geen vuurwerk. Hier thuis vier ik de feestdagen samen met Giny en Tineke en ook wij doen het rustig aan. We hebben wel een fraaie Kerstboom….. De kinderen zijn bij hun families en vieren de feestdagen daar. Op 3 januari zijn ze allemaal weer terug.  Ik kijk uit naar de komst van mijn familie op 2 januari 2014. samen met hen luiden we het nieuwe jaar in en vieren we mijn verjaardag.

2014

In het nieuwe jaar nemen we afscheid van de mensen in Loggu, waar we bijna 9 jaar lang medische spreekuur gehouden hebben. We kiezen er nu voor om alle zorg, energie en geld te besteden aan onze “core business”, de kinderen op de compound. 2014 Zal ook het jaar zijn van bezinning op de toekomst. We gaan een 5 jaren plan maken om met elkaar de toekomst van Child Support veilig te stellen. We gaan er alles aan doen om de zorg voor de kinderen af te maken en hen niet (opnieuw) in de steek te laten. Sommige kinderen worden of zijn 18 jaar geworden en gaan terug naar hun families. Dat gaat niet altijd even makkelijk maar ook daar werken we aan. Krotum en Vida gaan in 2014 op eigen benen staan, een moeizaam proces voor hen.
In 2014 moeten we geld gaan verdienen hier in Ghana. Geld verdienen omdat we minder afhankelijk moeten worden van de donaties en de steun uit het buitenland. Ook wij moeten er aan werken om “onze eigen broek te kunnen ophouden“. Maar ook dat zal een moeizaam proces worden.
In 2014 zal de Salon & Fashion shop van het Child Rescue project verzelfstandigd worden. De shop en de grond waarop de container staat is eigendom van Child Support en men zal huur moeten betalen aan ons. Een eigen website van het Child Rescue project moet ervoor zorgen dat er steun gaat komen voor het project. Dan Seidu is daarvoor in Amerika druk bezig om te lobbyen
Maar vooralsnog blijven we rekenen op de steun vanuit Nederland, België, Duitsland en Amerika.

VRIJWILLIGERS.

In 2014 zullen weer een behoorlijk aantal vrijwilligers on komen helpen. Er komen ook vrijwilligers uit Duitsland, dankzij de activiteiten van Elena Knoop. Er komen ook studenten geneeskunde die hier hun co schap komen doen. Els Hoeffnagel is van plan per motor vanuit Nederland naar Wa te komen, een spannend avontuur! In februari 2014 komt Suzanne Mos ons team versterken en zij gaat onderzoek doen. Wij zijn blij met de steun van de vele vrijwilligers en de kinderen kijken reikhalzend uit naar hun komst!