“La Boutique”…

We kregen gelukkig van studenten die uit het zuiden komen, heel veel kleding voor onze kinderen. Meestal is de gebruikte kleding die de mensen in het zuiden van Ghana dragen modieuzer. Dat bracht Giny en Tineke op het idee om deze fraaie kleding op een leukere manier te verdelen onder de kinderen op onze compound en met het sponsorgeld van Tineke en Giny werd de Eerste Hulp Kamer omgetoverd tot een Boutique. In het Frans klinkt het allemaal wat chiquer…

Kapotte kleding werd hersteld, jurken werden gewassen gestreken en ten slotte opgehangen in de fraaie “wardrobes” in de Boutique.. Afgelopen zaterdag mochten alle kinderen 1 kledingstuk uitkiezen en woensdag mogen ze een tweede kledingstuk kiezen. Iedere vrijdag mogen ze ook iets kopen uit de Boutique want niet alleen kleding hangt er maar ook allerlei “juwelen” die we gekregen hadden van Ben en Lida en hun vrienden. Het project is ook bedoeld om de grote meiden te leren hoe ze verantwoordelijkheid kunnen dragen voor een project. Ze worden beoordeeld op vaardigheden, waarbij klantvriendelijk gedrag heel belangrijk is. Als ze het goed doen, krijgen ze een certificaat.
De huismoeders hebben alle tassen van de kinderen overhoop gehaald, kapotte en onherstelbare kleding weggegooid en kleding die te klein is hersteld en geschikt gemaakt om door te geven aan andere kinderen. Ook deze kleding komt in de Boutique te hangen. 
Maar voordat de kinderen mochten gaan kiezen, was er eerst een echte modeshow. De grote meiden lieten zien wat een mooie kleding er was en dat deden ze prachtig als volleerde modellen…
Dankzij de impuls en de donaties van Tineke en Giny is er een nieuw project bijgekomen. Wij en natuurlijk de meiden zijn er heel blij mee en de meiden zullen er in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen.
Vanuit Amerika komen er gloednieuwe jurken voor alle kinderen en in Nederland worden BH’s en juwelen verzameld.
Zaterdag 14 december is “Grand Opening” van de Boutique. Tineke en Giny zullen dan tevens afscheid nemen van de kinderen want die gaan vanaf 16 december naar hun families toe om in de dorpen Kerst en Oud & Nieuw te vieren. Ze komen allemaal op 3 januari 2014 terug. De huismoeders hebben dan ook een weekje vrij. Tineke en Giny gaan begin januari nog een rondreis door Ghana maken.

Begin januari 2014 komen mijn zus Marieke, haar man Wim en mijn schoonzus Carli ons bezoeken. Zij kunnen dan aan de bestuursleden van Child Support en aan de leden van de Steungroep rapporteren hoe het inmiddels gaat bij ons.. Maar ze komen ook om heel gezellig mijn alweer 71ste verjaardag te vieren. Still going strong!