Organisatie in Nederland: bestuurswissel en organisatorische ontwikkelingen

Bestuurswissel

Zoals aangegeven in een eerdere nieuwsbrief keken penningmeester Carli van der Heijden en secretaris Lis Mutsaers terug op een mooie tijd maar waren ze toe aan een volgende stap. Onze zoektocht naar een nieuwe penningmeester en secretaris heeft ons gebracht bij Michel Fasseur en Oscar Kramer. Michel en Oscar zijn vorig jaar toegetreden tot de steungroep en stromen nu door naar het bestuur waar ze samen zullen werken met voorzitter Arne Coomans. Welkom Michel en Oscar, en veel succes toegewenst in jullie nieuwe rol.

Het bestuur is Lis en Carli bijzonder erkentelijk voor hun inzet deze afgelopen jaren. Wat oorspronkelijk begon als ‘even bijspringen’ voor een korte duur is uitgemond in een veel langere periode. En dit vatten we niet licht op. Lis en Carli, ontzettend bedankt voor jullie inzet.

Ook Marieke Joziasse uit de steungroep doet een stapje terug. Marieke is de zus van wijlen Eric Coomans en heeft vooral sinds diens overlijden een belangrijke rol gespeeld in de stichting. Marieke ontzettend bedankt voor je bijdrage!

Corona heeft ons de afgelopen maanden gedwongen digitaal te werken. Maar om Carli, Lis en Marieke te bedanken kijkt het bestuur in de komende periode naar mogelijkheden om een bijeenkomst met een feestelijk tintje te organiseren. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om ook vrijwilligers uit het recente en verre verleden de ‘spreekwoordelijke’ handen te schudden. Mits de corona-maatregelen dit natuurlijk toestaan. Hiervoor zullen wij onze best doen om ieders contactgegevens te achterhalen en de oud-vrijwilligers te zijner tijd een uitnodiging te sturen.

Ontwikkeling Nederlandse organisatie

De afgelopen maanden is er hard gewerkt door de kersverse bestuursleden Michel Fasseur en Oscar Kramer om in Nederland en samen met Daniel Seidu in Ghana de (financiële) situatie goed in beeld te brengen. Hoe staan we er nu voor? Wat is er op de korte termijn nodig en wat is onze stip op de horizon? En niet onbelangrijk, hoe komen we daar?

Deze inspanningen zullen resulteren in een toekomstvisie, jaarplan en een financieel plan. Enkele reeds geformuleerde uitgangspunten zijn:

  • organisatie in Nederland bestaat 15 jaar: tijd om samen te evalueren en te vernieuwen
  • fondsenwerving in Nederland verbeteren en professionaliseren
  • netwerk realiseren in Nederland van organisaties en mensen met banden met Ghana
  • organisatie in Ghana juridisch en financieel onafhankelijk maken
  • project in Ghana een focus op onderwijs meegeven

Het goede werk gaat door. Help mee!

Doneer

Heb je een goed idee voor een sponsoractie? Laat het ons weten