Oproep: de kinderen op de Wa Yiri Residence hebben uw steun nodig!

Child Support Ghana helpt al jaren kwetsbare kinderen in de regio rondom de stad Wa in het noordwesten van Ghana met een kleinschalige en hands-on aanpak aan onderdak, eten, gezondheidszorg en onderwijs.

Dit mooie werk wordt mogelijk gemaakt door u en anderen met u die bijdragen wat ze kunnen. Op deze manier hebben wij met elkaar al heel wat kinderen kunnen helpen een betere toekomst te bouwen voor zichzelf en hun naasten. Hier zijn de kinderen en wij u erg dankbaar voor!

Door recente ontwikkelingen zit het project in Ghana financieel in de knel en hebben de kinderen die nu in ons programma zitten direct hulp nodig om te voorzien in hun dagelijkse levensbehoefte. Om deze reden vraagt Child Support Ghana om te doneren via onderstaande knop wat u kunt missen.

DONEER

Het leven is duurder geworden door Corona

Ook in Ghana heeft het Coronavirus toegeslagen. Eten, drinken, producten, ruwe materialen en arbeid is door de maatregelen van de overheid naar aanleiding van de Coronapandemie flink duurder geworden. De Ghanese overheid heeft bericht dat de Coronapandemie de economische vooruitgang van Ghana ernstig heeft teruggebracht en dit gezien moet worden als een flinke tegenslag in het uitroeien van de armoede in het land. Veel mensen zijn tegelijkertijd inkomen verloren en een sociaal vangnet zoals in Nederland is er niet. Voor de huidige omvang van het programma in Ghana is de begroting ongeveer €5.000,- per kwartaal. Helaas lukt het ons op dit moment om net €2.000,- op te halen en over te maken. Dit betekend dat we structureel €3.000 per kwartaal te kort komen.

Teruglopende financiering vanuit Nederland

De binnenkomende donaties in Nederland zijn dus afgenomen. Het zal voor niemand een verassing zijn dat ook hier de hand op de knip gaat in tijden van crisis. Waar eerdere crises een regionale impact hadden, heeft deze over de hele wereld tegelijkertijd negatief effect. Dit voelt onze organisatie ook. In Nederland én Ghana zijn de gevolgen zichtbaar. Tegelijkertijd is het voor de vrijwilligers in Nederland lastiger om de organisatie ter hand te nemen en meer middelen te realiseren. Voor bijna alle fondsenwervende plannen was fysiek samenkomen een essentieel onderdeel. Op dit moment zijn wij hard aan het werk om aanvullende en alternatieve inkomsten te vinden. De situatie nu is echter zo nijpend dat er geen financiële reserves meer bestaan. De rekening is leeg. Dit betekent dat wat er nu binnenkomt direct naar de primaire levensbehoeften gaat van de kinderen in het programma.

Daarom vragen wij aan alle vrienden van Child Support Ghana om te doneren wat ze kunnen missen.

Stormschade aan de muur

In april rapporteerden wij jullie via de website dat de muur rondom de Wa Yiri Residence door een hevige storm flinke schade had opgelopen en vroegen wij jullie om bijdragen voor het herstel hiervan. Dit herstel is omwille van de veiligheid van de kinderen en de moeders van groot belang. In juni is de muur hersteld, maar deze moet nog wel regenbestendig gemaakt worden door een pleisterlaag toe te voegen. Dit werk is nodig om nieuwe schade in een volgende storm te voorkomen. Andere delen van de muur en onderzijde van gebouwen vertonen al scheuren. De kosten hiervoor zijn begroot op €1.505,- Hiervoor worden de middelen nog gezocht en goede ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

Positief vooruitzicht!

Maar we zijn desalniettemin positief gestemd. We hebben goede mensen en zijn vastberaden om als organisatie sterker uit deze periode te komen. Samen met u willen wij de schouders eronder zetten! De komende periode zullen wij, met de impuls van onze nieuwe bestuursleden, nieuwe en frisse ideeën voor fondsenwerving, communicatie en organisatie introduceren.

DONEER