Vooruitblik op komende projecten

Zorgen om salarissen moeders

Naast dat we organisatie rondom de kinderen weer op orde hebben, constateren we dat we de belangrijkste krachten in Wa wat dreigen te verwaarlozen: de moeders en de nachtwachten die voor onze kinderen op Wa Yiri zorgen.

De verdiensten van de nachtwacht tot de moeders variëren van 180 tot 300 Ghc per maand, in totaal ca 1.400 Ghc wat op jaarbasis bijna 17.000 Ghc is. Dat is omgerekend ca €4.000 per jaar.

Omdat de uitgaven de inkomsten dreigen te overtreffen en er een financieel tekort dreigt te ontstaan hebben we sinds begin dit jaar het bedrag dat we per kwartaal overmaken naar Wa teruggebracht naar een in onze ogen wat realistischer hoeveelheid. Het bedrag dat we nu overmaken is gekoppeld aan het aantal kinderen dat er op dit moment op Wa Yiri verblijft. We zijn er nu achter gekomen dat dit bedrag niet voldoende is om én de kinderen te onderhouden én om de salarissen van de moeders en de nachtwacht te betalen. Als tussenoplossing hebben we het kwartaalbedrag weer wat verhoogd, maar dat geeft wel weer het risico dat we op de langere termijn weer in financiële problemen komen.

Het bestuur stelt zich nu ten doel om te kijken hoe zij een aparte financiering voor de betaling van de medewerkers in Wa kan komen. Dat kan volgens ons op 2 manieren. Of we vragen een of meerdere instellingen om voor een aantal jaren de financiering op zich te nemen, of we vragen instellingen of particulieren om een moeder of nachtwacht geheel of gedeeltelijk te sponsoren.
We horen graag reacties van onze relaties of ze deze plannen kunnen ondersteunen. Neem alstublieft contact op met het bestuur als u mogelijkheden ziet om deze plannen te ondersteunen.

Voorstel tot opknappen compound Wa Yiri

Om ook het onderhoud van de gebouwen goed te kunnen blijven doen heeft het bestuur samen met de CEO in Ghana, Dan Seidu, het plan opgevat om dit ook vanuit een project te financieren. Dan is op dit moment hard bezig om een projectvoorstel te schrijven om de kosten inzichtelijk te maken.
Ook voor dit project geldt: We horen graag reacties van onze relaties of ze deze plannen kunnen ondersteunen. Neem alstublieft contact op met het bestuur als u mogelijkheden ziet om deze plannen te ondersteunen.

 

Typisch van de Ghanese bouw is dat de ondermuren veel vocht aantrekken waardoor die snel vergaan. Dit vergt veel onderhoud.

Typisch van de Ghanese bouw is dat de ondermuren veel vocht aantrekken waardoor die snel vergaan. Dit vergt veel onderhoud.