Eindejaarsupdate van het bestuur

Beste sponsors en overige geïnteresseerden in het wel en wee van Child Support,

Eind juni stuurden wij u de laatste nieuwsbrief. Het heeft lang geduurd voordat wij u weer berichten over hoe het gaat met Child Support. En er is best iets te vertellen.

In deze dagen denken wij aan Eric die vorig jaar op 18 december overleed. Met zijn allen proberen wij er voor te zorgen dat zijn levenswerk in Wa blijft voortgaan. En als we terugkijken naar dit tumultueuze jaar mogen we gelukkig zeggen dat het goed gaat met de kinderen en de organisatie van Wa Yiri. Dat terugkijken doen we natuurlijk van een afstand, hier in Nederland. Maar afgelopen jaar hebben ook een aantal mensen het huis in Wa bezocht en zijn met positieve verhalen teruggekomen over de leefomstandigheden van de kinderen en over de organisatie onder leiding van Daniel Seidu en de moeders. Ton en Trudy van Arkel bezochten Ghana en het kinderhuis afgelopen november en doen in deze nieuwsbrief verslag van hun ervaringen daar.

Natuurlijk blijven er genoeg uitdagingen over voor de mensen daar om op te lossen. Maar ook het bestuur hier in Nederland zit niet stil. Door het wegvallen van onze duizendpoot Eric zijn een aantal zaken rondom de organisatie onduidelijk geworden. Ik schreef hier over in de vorige nieuwsbrief. Zo was door zijn afwezigheid ook ineens de koppeling tussen de kinderen en hun foster families niet meer zo helder. Betalingen door foster families lopen niet meer zo vlot en door het verloop van kinderen is ook niet meer helemaal duidelijk welke kinderen er nu aan welke foster families gekoppeld zijn. Er ontbreken nogal wat adresgegevens, zodat het ook moeilijk is om met onze relaties buiten Ghana in contact te komen. De website wordt op dit moment ook nauwelijks onderhouden. De stroom vrijwilligers is ook gestopt. Het bestuur in Nederland is bezig om al deze zaken vlot te trekken. Gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen.

Afgelopen 10 december hebben we met een aantal relaties van het eerste uur vergaderd in Utrecht. We berichten in deze nieuwsbrief over deze positieve bijeenkomst waarbij velen hulp hebben aangeboden bij het weer goed op de rit krijgen van Child Support Ghana.

Natuurlijk blijven uw financiële bijdragen de belangrijkste factor die bijdraagt aan een succesvol voortbestaan van het kinderhuis in Wa. Of u dat nu doet als foster familie, als lid van de club van 100 of als belangstellende die ons een warm hart toedraagt en af en toe wat over maakt. Al die bijdragen maken het in Wa makkelijker om voor de kinderen te blijven zorgen. Daniel Seidu is bezig om ook in Ghana de broodnodige inkomsten te vergaren die naast uw giften nodig zijn om Wa Yiri draaiende te houden.

Ten slotte wil ik u en de uwen een fijne en zinvolle kersttijd toewensen en voor 2017 alles wat goed is. Ik hoop ook dat de bijgevoegde wensen van onze kinderen en begeleiders in Wa u stimuleren om hen te blijven steunen. Ik eindig met u ons goede voornemen over te brengen om voortaan elke 3 maanden een nieuwsbrief naar u toe te sturen.

Vriendelijk groet,

Bas van Pruijssen,
Voorzitter bestuur Child Support Nederland