Afscheid Bas en Jeannine van Child Support Ghana

Afscheid Bas en Jeannine van Child Support Ghana.

Jeannine en ik hebben na onze werkzame periode in Wa bij terugkomst in Nederland in 2013 ons aangesloten bij het bestuur en de steungroep van Child Support. We hebben geprobeerd Eric te steunen in zijn goede werken op Wa Yiri, zowel in Wa zelf gedurende ons verblijf daar in 2011 en 2012 als daarna hier in Nederland. Ook na het overlijden van Eric hebben we energie gestopt in het (her)structureren van een min of meer eenmansorganisatie naar een meer transparante organisatie waarbij de samenwerking tussen bestuur in Nederland en de werkers in Wa Yiri steeds helderder werd. Ik denk dat we samen (werkers in Wa, bestuur en steungroep in Nederland) de afgelopen jaren ook een stap in de goede richting gezet hebben om jullie als financiële en mentale ondersteuners meer helderheid te verschaffen over het reilen en zeilen van Childsupport. Niet in het minst door de nu regelmatig verschijnende nieuwsbrief welke eerst door Jeannine werd verzorgd en nu is overgenomen door Arne Coomans.

Arne, de jongste zoon van Eric heeft begin 2017 aangeboden om de steungroep te versterken en heeft samen met zijn broer Herko op de achtergrond de technische omgeving van de website en nieuwsbrief een boost gegeven.  Arne heeft te kennen gegeven meer te willen betekenen voor steungroep en bestuur. Hij en de overige leden van het bestuur en steungroep zijn er enthousiast over dat hij de voorzittersrol over wil nemen. Voor ons is dit dan ook een goed moment om afscheid te nemen.

In de afgelopen tijd heb ik contact gehad met velen van jullie via mail en/of telefoon. Sommigen van jullie heb ik echt ontmoet. De warmte en begrip voor de organisatie waren vaak aanwezig in dat contact. Ik dank jullie daar hartelijk voor. Maar vooral dank ik iedereen voor jullie steun aan de kinderen van Wa Yiri.

Jeannine en ik danken Lis, Carli, Marieke en Bram, de mensen van het bestuur en steungroep met wie we 4 jaar hebben samengewerkt. We wensen hen wijsheid toe voor de toekomst.