Jaaroverzicht 2015 en plannen bestuur

Excuses voor de late berichtgeving, er wordt gewerkt aan een vernieuwde website en in 2017 zal er weer actiever gecommuniceerd worden op de website en via de Facebook pagina.

Beste mensen,

Een maand later dan beloofd stuur ik u nieuws over Child Support. De berichten uit Wa zijn nog steeds hoopgevend. We zijn als Nederlands bestuur nog steeds bezig om een regelmatig contact met de nieuwe directeur van Child Support Ghana en Wa op te bouwen om van daaruit goede afspraken te maken die mede gaan garanderen dat onze gelden goed besteed worden en dat de kwaliteit van zorg voor de kinderen goed blijft.

Financieel blijft de toekomst onduidelijk. We hebben nog steeds geen begroting samen kunnen stellen. Ook de inkomsten dit jaar zijn onduidelijk omdat we nog geen actueel overzicht hebben over de juiste lijst met foster families en daardoor niet duidelijk is wie we nog kunnen aanmanen om te betalen. Duidelijk is echter wel dat nog niet aan ieder kind een foster familie is gekoppeld. Ook duidelijk is dat nog niet iedere foster familie die wel gekoppeld is aan een kind (tijdig) betaalt. Ook duidelijk is dat op basis van een begroting uit 2015 het erg moeilijk wordt om de verwachte financiële steun te kunnen geven.

Om een indruk te geven over de financiën van 2015 geef ik hier een beknopt overzicht:

Jaaroverzicht 2015

Inkomsten 2015

sprokkelproject €1.580
collecte trouwdienst  €189
club van 100 €100
restant Ghana reis €811
goed idee project €575
noodpotje €500
foster families €10.560

Totaal in: € 14.315

Uitgaven 2015

overmaken Child Support Ghana in Wa €18.000
transferprovisie €25
afrekenen betalingsverkeer €142
bloemen oud bestuurslid €28

Totaal uit: €18.195

tekort, aangevuld vanuit spaarrekening € 3.880

Totaal € 18.195

Daarnaast proberen we als Nederlands bestuur een aantal taken over te nemen die Eric Coomans altijd heeft uitgevoerd. Dat valt niet mee, moet ik eerlijk zeggen. Toen Eric nog leefde, liepen de meeste contacten en acties via hem. Dat alles is nu verdeeld over mensen hier in Nederland en in Ghana. Het is al lastig om hier duidelijk samen over te communiceren, laat staan om hier goede afspraken over te maken en tot actie te kunnen komen.

Onze plannen zijn nog steeds om:

  • Een transparante procedure af te spreken over het foster familie plan: welke kinderen zijn aan welke donoren gekoppeld. Krijgen die donoren de juiste informatie. Krijgen wij tijdig het afgesproken bedrag. Wat als kinderen 18 worden en hun verblijf bij Child Support stopt. Krijgen de donoren tijdig te horen als dat zo is, en krijgen zij de gelegenheid om voor een nieuw kind te kiezen.
  • Nieuwe donoren te werven.
  • Goed te communiceren met de donoren. Een taak die Eric altijd vol verve deed vanuit zijn aanwezigheid in Wa. We proberen zo veel mogelijk met iedereen in contact te komen/blijven. Het adresbestand is echter niet up to date zodat daar nog een taak ligt om het adresbestand te actualiseren.
  • Zicht te krijgen op de financiële zaken in Wa en daar dan de vinger aan de pols houden.
  • Zicht krijgen op de kwaliteit van de zorg voor de kinderen.
  • We proberen via een bij het Nederlands bestuur bekende Ghanese non-govermentele organisatie met maatschappelijk belang steun te krijgen om zicht te krijgen op de financiële en kwalitatieve zaken bij Child Support Ghana.
  • We proberen ook een bezoeklijst samen te stellen van mensen die Wa de komende tijd gaan bezoeken en ons kunnen vertellen hoe zij vinden dat de zaken lopen in Wa.
  • De Ghanese organisatie meer direct met de donoren te laten communiceren. Een eerste aanzet vindt u in deze brief: een aantal artikelen van de directeur van Child Support Ghana uit Wa.

We hopen u in een volgende brief in september/oktober over verdere voortgang te kunnen berichten. In de tussentijd hoop ik dat u kans ziet om zich aan de financiële afspraken te kunnen houden.

Hieronder volgt nieuws van de staf uit Wa. Ik heb de nieuwsberichten proberen te vertalen in het Nederlands. Of dat gelukt is kunt u eventueel in de bijgevoegde Engelse brief controleren.

Met vriendelijke groet, ook namens de mede bestuursleden,

Bas van Pruijssen
Voorzitter bestuur Child Support Nederland