Mary Ninwie plotseling vertrokken..

Mary Ninwie (14) is plotseling vertrokken. Tot ons groot verdriet overigens. Ze was een kind met veel respect, behulpzaam en nooit veroorzaakte ze een probleem. Kortom, voor anderen een “role model“.
Kort geleden ging ze op vakantie naar haar dorp en toen ze terug kwam, veranderen haar gedrag ineens spectaculair. Ze stal geld van ons, kocht er een telefoon voor (telefoons zijn verboden bij Child Support) en kocht kleding, schoenen en een MP3 speler. Toen de diefstal uitkwam, schaamde ze zich zo voor wat er gebeurd was, dat ze besloot om direct terug te keren naar haar tante in Busei, een dorp 100 kilometer van Wa. Ze stopte met school en vertrok. Ze wilde de andere kinderen, de moeders en mij niet meer onder ogen komen vanwege de diepe schaamte.

IMG_1016De ommekeer in haar gedrag was zo spectaculair dat we denken dat er in haar dorp iets gebeurd is. Haar zus, die in Wa woont heeft op haar ingepraat, evenals de moeders en Vida (haar grote zus bij Child Support) maar Mary bleef er bij.
We vermoeden dat ze mogelijk het slachtoffer is van mensen in haar dorp die kwaad willen, jaloers zijn of zelfs dat er een fetisj priester een rol gespeeld heeft. We zoeken het uit.
Haar plotselinge vertrek heeft diepe indruk gemaakt op alle kinderen en niemand begrijpt hoe het zo ver kon komen.

Met haar familie hebben overleg gepleegd en de familie wil haar de Lagere School laten afmaken (ze zit in klas 6) en mogelijk naar de Junior High School sturen. Maar we blijven onderzoek doen naar de oorzaak van haar plotselinge en onbegrijpelijke gedragsverandering.