Maa Abena Batoya (11)

Eerder heb ik al gemeld dat Maa Abena Batoya (11) bij ons was gebracht door de Politie in Wa. Ma’Abena, zoals we haar noemen, is een wees en is op 1 september 2003 geboren. Ze is het tweede kind van van haar ouders. Haar vader overleed enkele jaren geleden en haar moeder overleed op 31 december 2014. Haar moeder vroeg, vlak voor dat ze overleed, of haar moeder, Abena’s oma dus, voor de twee kinderen wilde zorgen als ze zou overlijden en dat gebeurde dus ook. Abena was erg in de war na het overlijden van moeder en ging zwerven. Ze stopte met de school en ging een soort oliebollen verkopen om in leven te blijven. Pogingen van oma, om haar gedrag te veranderen, hielpen niet.
IMG_1296Om een moment liep de relatie tussen Abena en oma uit de hand en dreigde oma Abena’s oor af te snijden, waarop Abena de benen nam. Ze reisde van het dorp Babile naar Wa en meldde zich op 2 maart 2015 bij de politie in Wa, die haar vervolgens bij ons onderbracht. Ze namen ruim te de tijd om de achtergrond van Abena te onderzoeken en kwamen tot de conclusie dat er binnen de familie geen mogelijkheid was om Abena op te vangen en te begeleiden. Abena wilde graag terug naar school en ze is nu bij Child Support geplaatst. Op haar gedrag is bij ons niets aan te merken. Ze is behulpzaam, respectvol naar de staf en de andere kinderen en is blij dat ze niet terug hoeft naar oma. Ze is nog vaak bezig met het verwerken van het verlies van haar moeder.
Na de vakantie (begin mei 2015) gaat ze naar school. Ze spreekt behoorlijk goed Engels en is gemotiveerd om naar school te gaan. Binnenkort zal de rechtbank de voogdij regelen.

Foster Family gezocht voor Ma’Abena..
Voor haar zoeken we nog een Foster Family. Een gezin dat wil bijdragen aan de zorg, scholing en toekomst van dit kind. Mocht geintereseerd zijn om mee te helpen, neem dan even contact op info@childsupport-ghana.org. Samen kunnen we dan het verschil maken voor dit kind.