Koningsnacht vrijmarkt in Alkmaar!!

In de weken voorafgaand aan de Koningsnacht vrijmarkt hebben we, Wendeline, Laurine en ik samen geknutseld en dingen bedacht om te maken voor de vrijmarkt.
Het leek ons leuk om zelfgemaakte spulletjes te gaan verkopen en de opbrengst te doneren aan Childsupport Ghana.
Thuis knutselen voor Child SupportEr werden potjes “geluk” gemaakt. Kleine glazen potjes met gekleurde scherven servies, en glazen potjes met zand, een mooi veertje, een schelpje en andere kleine dingetjes die je op het strand vinden kan.
Baby rompertjes werden versierd met applicaties van vilt, kleine knisperdoekjes voor baby’s van Ghanese stofjes werden genaaid, cadeau envelopjes van karton gevouwen en zaadjes werden in kartonnen bekertjes liefdevol opgekweekt.
Om onze stand een beetje op te vrolijken spanden we een slinger van foto’s van het project in Ghana. Bob maakte een groot web van touw en verbeelde hiermee onze “webwinkel” . De behangerstafel mee en mooie stofjes uit Ghana eroverheen completeerden het geheel. Er waren kettingen uit Ghana en wat maskers, net als de zelf gemaakte tassen van mooie stofjes.
Jurriaan had zijn kast leeg gehaald en kleding , computerspelletjes en boeken verzameld ter aanvulling van de eigen gemaakte spulletjes voor de verkoop.

Thuis knutselen voor Child SupportDe voorspelling van het weer was niet best voor Koningsnacht. Harde wind, grijs en buien en kans op een klap onweer…………………………………………!!!
Wat een geluk, toen we opstonden viel het weer mee, dus op naar Alkmaar! Wendeline en Laurine hadden al 3 dagen ervoor een stuk in het park afgezet met lint. Daar aangekomen bleken er meer kapers op de kust en was de plek ingenomen. Gelukkig was er naast nog ruimte waar we breeduit zijn gaan staan tot de spulletjes uit de auto werden gebracht.
Het regende zachtjes maar de sfeer was goed; de muziek speelde en het was al ontzettend druk met kopers en verkopers. Vanaf 17.00 uur mocht er pas verkocht worden maar daar trok niemand zich iets van aan. Om 13.30 gingen we van start! Mensen vonden ons goede doel interessant en vroegen heel belangstellend wat het inhield. Er waren veel leuke reacties, vooral op de potjes “geluk” ! Toeval bestaat niet maar op eens hadden we een mevrouw voor de kraam die een lief rompertje wilde kopen voor een collega die zwanger is. Ze krijgt een meisje vertelde ze en zij heeft een project in Ghana gestart 10 jaar geleden dus wel erg toepasselijk als ik dat bij jullie koop voor haar. ‘Ze heet toch niet toevallig Tessa?’ vroegen wij. En jawel hoor, het was voor Tessa! Onze Tessa Kremer die Wa Yiri heeft helpen opzetten. Als dat nu geen toeval is!!

Onze dag kon niet meer stuk. Ondanks de kou en motregen zijn we tot half 9 gebleven en hebben in totaal 180 euro opgehaald deze dag. Goed verkocht maar alles is nog niet weg dus wie weet plakken we er nog een zomeravond braderie tegenaan!!

We hebben genoten, een heerlijke dag met het hele gezin achter de kraam, veel leuke mensen voor de kraam, leuke ontmoetingen en bijzondere gesprekken. Daar bleven we warm van!
Laurine, Wendeline, Jurriaan, Ineke en Bob Alderlieste.