KERSTKANJERS MATTANJA EN ALISHA IN ACTIE VOOR HET GOEDE DOEL

Een verslag van een geweldige actie in Nederland! Wat ‘n kanjers!  Lieve meisjes, heel hartelijk bedankt voor jullie harde werk! We zijn er heel trots op! En de Stichting GIP, jullie allemaal ook heel erg bedankt voor jullie trouwe en hartverwarmende supporterschap!

IMG_6936SURHUISTERVEEN –  Zaterdag 13 en dinsdag 23 december 2014 hebben Mattanja Roffel (8) en Alisha van der Veen (10) uit Harkema roomboter banketstaven verkocht voor het goede doel. Ze wilden iets doen met het begrip “naastenliefde” omdat het bijna Kerst was. Naastenliefde betekent: liefde voor andere mensen, wat voor huidskleur ze ook hebben en wat voor taal ze ook spreken. Samen hebben de meisjes banketstaven ingekocht en daarna weer verkocht bij de Jumbo en de Albert Heijn. Deze kerstactie hebben zij gehouden voor de kinderen van Child Support. Deze kinderen wonen in Afrika; in een kindertehuis in Ghana. Ze hebben geen ouders die voor hun kunnen zorgen en worden verzorgd door de “zorgmoeders” van Child Support. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. Stichting G.I.P., wat staat voor Goed Idee Projecten, voert vaak acties om Child Support in Ghana financieel te ondersteunen. G.I.P. is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers, die sinds haar oprichting in 2010 zeer actief is op het gebied van de kwaliteit van de meest kwetsbare kinderen in de samenleving. Met 0% overhead kosten komt al het gedoneerde geld ten goede van het project!

Met deze actie hebben Mattanja en Alisha maar liefst € 250,00 netto opgebracht. Dit bedrag gaat via G.I.P. rechtstreeks naar Child Support in Ghana. Een super prestatie van twee zulke jonge meisjes! Heel erg bedankt namens G.I.P., met dank aan Jumbo en Albert Heijn voor de medewerking.

En was nog meer goed nieuws uit Friesland! In Harkema werd op 1e Kerstdag een collecte gehouden in de VGKN kerk in Harkema voor de Stichting GIP. De uiteindelijke bestemming is voor Child Support. Via een beamer in de kerk werden allerlei foto’s van Child Support getoond en de collecte heeft 325,00 euro opgebracht. Geweldig wat er allemaal in het Friese gebeurt! Dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft! Wij zullen uiteraard een goede bestemming vinden voor deze donaties!