Gaande en komende kinderen…

In april 2004 werd ze opgenomen in het voormalige kinderhuis Wa Yiri. Ze was toen 5 jaar en zeer ondeugend en moeilijk te controleren. Ze woonde met haar blinde moeder op de markt en kon alle kanten op want moeder zag haar immers niet… Babadaara Numbo Saah Naah werd na de brand in het kinderhuis opgenomen bij een van de moeders van Wa Yiri. Daar kon ze echter wegens gedragsproblemen, niet blijven en ging naar Madam Margaret, een van de oprichters van het kinderhuis. Toen Child Support in 2007 de kinderen van Wa Yiri “overnam”, kwam Babadaara natuurlijk mee. Ze ontwikkelde zich aanvankelijk goed, maar de school was niets voor haar. Ze presteerde heel matig en toen ze Lagere School had afgerond, ging ze naar Junior High School. Ook daar ging het leren niet echt goed en in klas 2 bleef ze zitten. Aan het einde van de eerste periode waren haar prestaties zeer zwak en in overleg met haar oom in Jirapa werd besloten dat Babadaara naar haar oom zou gaan. Terug naar haar moeder was geen optie, omdat moeder nog steeds bedelt op de markt en dat voor de jonge puber geen gezonde plek is op te groeien. In Jirapa zal ze naar school gaan en proberen om de Junior High School af te maken.
We laten haar met pijn in ons hart gaan, maar soms moet je ook moeilijke keuzes maken. We hopen dat het allemaal goed komt met Babadaara (haar naam betekent in de lokale taal: “Don’t try to buy love“) en dat deze mooie jonge vrouw een goede toekomst tegemoet kan gaan. Child Support en Way Yiri hebben hun bijdrage geleverd!

Ook Joyce Tapinadaare heeft ons verlaten. Eigenlijk om de zelfde reden als Babadaara. Op school gaat het heel slecht en op de compound leidt Joyce haar eigen leven. Zij kwam ook in april 2004 naar het voormalige kinderhuis Wa Yiri en was toen 5 jaar. Ze kwam samen met haar oudere zus Vida en haar oudere broer Edy naar het kinderhuis. Ook zij is,nadat Child Support de kinderen van Wa Yiri na de brand van 2006 had overgenomen, naar Child Support gekomen.

Na gesprekken met haar oudere zus en haar vader is uiteindelijk besloten dat Joyce terug gaat naar haar vader in Dafiama. Ondanks de vele pogingen van de huismoeders, zus Vida en ikzelf, trok Joyce geheel haar eigen plan en was niet te motiveren om op school beter haar best te doen. Joyce betekent in de lokale taal “Happy” en we hopen dat ze haar naam eer gaat aandoen.
De familie bekijkt of Joyce terugkeert naar school of dat zij een beroepsopleiding tot kapster of naaister gaat volgen.

Voor staf is het vertrek van deze twee oud gedienden heel pijnlijk, maar zoals al gezegd, we moeten keuzes maken. Hen laten gaan, voelt als “verliezen” en we verliezen niet graag! Een 100% score is gewoon niet realistisch en we hopen dat deze twee meiden iets van ons hebben meegekregen waar ze zich in hun leven mee kunnen redden.

Van de groep kinderen die destijds overkwam van het toenmalige kinderhuis Wa Yiri, is alleen nog Mayiseen Kuunyela over..

Cornelia Saawie (12)

Doordat Joyce en Babadaara vertrokken zijn, zijn er twee plekken vrijgekomen voor andere kinderen die in een ingewikkelde situatie zitten. Op 11 januari 2015 zal Cornelia Saawie (12) bij ons komen en mogelijk zal Maatschappelijk Werk in Wa ook Salma Alhassan (9) bij ons plaatsen. Op onze site hebben we al iets geschreven over de komst van Cornelia. Voor Cornelia hebben we gelukkig al een Foster Family maar als Salma daadwerkelijk bij ons geplaatst gaat worden, moeten we voor haar nog op zoek naar een Foster Family. Maatschappelijk Werk zoekt nog de achtergronden uit van Salma en besluit later of ze wel of niet geplaatst gaat worden. Er staan nog 9 kinderen op de wachtlijst om bij ons opgenomen te worden… Zij komen aan de beurt als in juli 2015 een aantal meisjes bij ons vertrekken omdat ze dan 18 jaar zijn geworden…