Een ongelooflijk verhaal….

Ze heet Mabel Kavanagh en vertegenwoordigt Ausdrill International, een Australische multinational in Gold Mining, Oil en Gas Drilling.

IMG_1441Hun Afrikaanse hoofdkantoor is in Accra en momenteel is dit bedrijf aan het onderzoeken hoe goudmijnen in onze Regio het best kunnen worden geëxploiteerd. Ghana beschikt over goud in de grond, maar het land weet niet hoe een goudmijn te expoliteren!Mabel wil graag iets doen voor kinderen die het niet breed hebben en ze besloot met twee medewerkers een bezoek aan Child Support te brengen.

Na een gesprek met een aantal kinderen, de huismoeders en met mij, besloten ze spontaan iets te gaan doen voor ons. “Iets” dat blijkt een gigantisch plan. Allereerst brachten ze allerlei levensmiddelen mee, limonade, melk, noodles en nog veel meer!

De volgende dag kwamen ze terug en ze brachten schriften en tekenblokken mee, met pennen, kleurpotloden, potloden puntenslijpers. Het is de bedoeling dat ieder kind iets maakt om aan te geven wat hun wensen en verwachtingen van het leven zijn. Eind mei komt Madam Mabel terug en de drie besten, mogen rekenen op een geheel verzorgde vakantie in Accra! En dat alles op kosten van Madam Mabel en haar man John.

Ons jongste kind heeft het hart van Madam Mabel, zoals ze nu genoemd wordt, gestolen en El-Lahan mag in de grote vakantie met haar mee naar Accra!

Het bedrijf in Accra biedt studenten de mogelijkheid om gedurende de vakantie stage te lopen op het bedrijf in Accra en drie van onze kinderen mogen in de grote vakantie op het bedrijf ervaring gaan opdoen. Mabel, Sanaya en Rukaya zijn de gelukkigen. Met de opgedane ervaring is het mogelijk om studiebeurzen te krijgen.