Accra….

Moderne hoogbouw in Accra

Moderne hoogbouw in Accra

Ik moest dus naar Accra, de wereldstad met veel files, slechte wegen en ambtenaren die op z’n zachts gezegd, niet makkelijk zijn… Ik moest een nieuw NGO certificaat zien te krijgen (moet jaarlijks worden verlengd en dat kost gewoon geld), een werkvergunning (moet ook jaarlijks worden verlengd en ook dat kost geld), een Identiteitskaart voor Non Residents (en zo’n kaart kost ook geld en wordt door niemand gebruikt) en tenslotte een nieuw paspoort. Het was heel prettig of geholpen te worden door de mensen op de Nederlandse Ambassade, heel anders dan de Ghanese ambtenaren en dus krijg ik over een week of 2 mijn nieuwe paspoort.

Dit nieuwe paspoort heb ik nodig voor het krijgen van de andere eerder genoemde documenten, dus is het afwachten veeeel geduld hebben. “Onze man” Eric Addai in Accra helpt me geweldig!

Accra tobt met elektriciteitsstoringen, en niet zomaar een, maar sommige duren dagen! Dus dat was soms even afzien. Dus moet ik geduld tonen en vragen om begrip bij de Immigratiedienst. Maar ik verbleef bij Big Milly’s in Kokrobite en dat was heel prettig, ondanks de stroomstoringen…

IMG_1311Het hele goede nieuws was dat ik op 11 maart weer grootvader ben geworden want mijn zoon Herko en zijn vrouw Sandra hebben samen een prachtige zoon ter wereld gebracht. Mijn derde kleinkind (en stamhouder) heet Simon Duke… Ik ben heel trots op mijn kinderen en kleinkinderen.