Paasvakantie…

De toetsweek is achter de rug en de kinderen hebben nu paasvakantie tot en met 13 mei… Ze hebben het boven verwachting goed gedaan tijdens de examenweek. De 10 besten, verdeeld over onderbouw en bovenbouw van de Lagere School, kregen als beloning een vrijkaartje voor een Paas activiteit, georganiseerd door een van de plaatselijke radiostations.

Op Tweede Paasdag zijn we met alle kinderen naar de traditionele Paas Pick-Nick geweest in de stad. Iedereen trekt er op uit en gaat picknicken. De moeders hadden heerlijke rijst met kip gemaakt en alle kinderen genoten. De restjes werden geschonken aan hongerig kijkende andere kinderen… Traditionele dansers verrasten ons met een uitvoering.

Het minder leuke nieuws is, dat met de komst van een nieuwe baas bij de Immigratiedienst in Wa het allemaal ineens erg lastig is geworden om een verlenging van een verblijfsvisum te krijgen. De afgelopen jaren ging alles heel goed, in goed overleg en in een prima sfeer. Nu schijnen er ineens nieuwe wetten gekomen te zijn waardoor een vrijwilligers eerst een soort ID kaart moet halen in Accra en dat kost geld. Zonder die kaart kan je je verblijfsvisum niet verlengen…. De nieuwe wetten kunnen omzeild worden al je de ambtenaren geld geeft… Dan heb je die kaart ineens niet nodig…. Bij ons thuis noemden ze dat gewoon corruptie… We zijn aan het uitzoeken of die nieuwe wetten er werkelijk zijn gekomen en zullen onze vrijwilligers die naar Ghana komen, informeren. Overigens is mijn eigen verblijfsvergunning en paspoort nog steeds niet aangekomen. De procedure duurt al 10 weken…. Ik heb de ambtenaar in Accra al extra geld gegeven (uiteraard zonder bonnetje) maar het lijkt niet genoeg te zijn…. De huidige regering beloofde corruptie aan te pakken, maar iedereen heeft blijkbaar boter op zijn hoofd.