Olympische Winterspelen..

Wat doen “we” het fantastisch op de spelen in Sochi. Ik neem iedere keer als “we” een medaille halen een extra borreltje (Star van 0,672 liter) en ga vervolgens ’s avonds lallend naar bed… Gelukkig zal het niet zo lang meer duren, maar ik verwacht toch nog een paar extra medailles… Helaas kan ik de euforie over onze prestaties met niemand delen, want iedereen verklaart me voor gek, dat we in de kou lol hebben. Toch breng ik wel iets over van de spanning op de kinderen in mijn huis. Ze kijken me meewarig aan als ik sta te juichen bij al weer een medaille! Of het wel goed gaat met me, vragen ze belangstellend! Ja hoor, het gaat goed met me en ook met de Nederlandse sporters in Sochi. 

Ik volg het Olympisch nieuws nauwlettend en las dat er kritiek is op de houding van onze enthousiaste Koning en zijn charmante vrouw. Ik vind het klasse wat ze daar doen en mijn Ghanese medebewoners snappen er helemaal niets van…

Jammer dat we hier op tv geen beelden krijgen van het Heineken Holland House, maar alle schaatswedstrijden worden hier live uitgezonden. Ik blijf er voor thuis, zet mijn telefoon uit en doe niet open als er aan de poort gebeld wordt.  Wat kan topsport mooi zijn!

Herinner me dat ik vroeger met schema’s op schoot zat te kijken naar Ard Schenk, Kees Verkerk, Attje Keulen-Deelstra, Stien Kaiser, Jan Bols, Rintje Ritsma en al die andere kanjers. Ik noteerde minutieus de ronde tijden en zo leefden we mee in volle spanning. Ik was ooit bij de WK schaatsen in Inzell in Duitsland. Zal die belevenis nooit vergeten! Hein Vergeer werd er wereldkampioen en we droegen een spandoek met “Hein Weltmeister und wir Jägermeister!”

Vandaag is het Valentijnsdag en er komen geen Nederlanders in actie. Vandaag ben ik dus geheel nuchter en vanmiddag komen studenten van de Universiteit uit Wa onze kinderen verrassen… Misschien dat ik dan toch maar een biertje doe om Valentijnsdag te vieren… Ben blij dat ik in Ghana woon, geen storm, geen regen en ik hoef ‘s morgens nooit te krabben. Het dooit hier iedere dag! Maar ik blijf naar schaatsen kijken, terwijl de airco aan staat. Buiten is het 47 graden boven nul!