Nieuw in onze familie..

Op 30 juli 2014 wordt ze 7 jaar. Ze heet El-Lahanatu Mustapha. We noemen haar Ellahan (foto rechts). Ze heeft 2 jongere broertjes en een moeder. Haar ouders kwamen uit Burkina Faso, het buurland van Ghana. Beide ouders emigreerden jaren geleden naar Ghana. Haar vader overleed in 2011 en haar moeder heeft een nieuwe man is is 8 maanden in verwachting van een nieuw kind. Maar ze kan niet zorgen voor haar kinderen, heeft geen baan en ook haar nieuwe man heeft geen werk. Het is hier niet ongebruikelijk dat een man een weduwe trouwt en haar kinderen niet accepteert… Ellahan heeft het enorm naar haar zin bij ons en gelukkig is er een Stichting in Nederland bereid gevonden om haar financieel te steunen. Via Sociale Zaken in Wa is Ellahan bij ons geplaatst.

Ellahan gaat naar de Day Care in Wa en gaat in het komende schooljaar naar klas 1. Op vrijdag bezoekt ze, samen met onze andere moslim meiden, de moskee.

Twee andere kinderen van ons huis doen het uitstekend op school en mogen na de Paasvakantie een klas hoger. Zulifao en Stephanie gaan dan naar klas 5. Esther (foto Links) , een van onze tweelingen doet het ook uitstekend op school. Ze is de nummer 3 van haar klas, waar 64 kinderen in zitten! Haar tweelingzus Naomi is nummer 16 van dezelfde klas.

Deze week brachten zo’n 60 vrouwen van de Katholieke Gilde St.Theresa een bezoek aan ons. Ze kwamen niet met lege handen en waren onder de indruk van het werk van Child Support.  Wij zijn natuurlijk heel blij met alle aandacht en steun vanuit de gemeenschap in Wa. Jammer dat de Ghanese overheid ons niet wil of kan steunen.