Met de kinderen op excursie…

Tijdens de vakantie gaan we met de kinderen op excursie. Ons eerste bezoek was aan de Centrale Moskee in Wa. Deze moskee behoort toe aan de Orthodoxe Moslims in Wa en is heel groot. Bezoekers zijn welkom en worden rondgeleid. Vanaf de toren heb je een indrukwekkend uitzicht over de stad Wa. 

Voor onze kinderen was het bezoek aan de moskee een echte “eye opener“. Geen van de kinderen was ooit in de Centrale Moskee geweest. Tijdens de rondleiding stelden de kinderen vele vragen die op een vriendelijke manier door de gidsen beantwoord werden.

Het volgende bezoek is aan het Paleis van de Paramount Chief, de opperste Chief van Wa. Dat paleis wordt beschermd door militairen en Politie. Het Paleis is een van de toeristische attracties van Wa. Dat was een indrukwekkend bezoek. We dachten dat we een rondleiding door het paleis zouden krijgen, maar we werden door de Chief persoonlijk ontvangen. De kinderen konden allerlei vragen stellen over hoe je nu chief wordt, of de chief een vrouw en kinderen heeft en over de geschiedenis van de”chieftancy” in Wa. Ver voordat de blanken Ghana (toen nog Gold Coast) ontdekten, waren er al chiefs. de grootvader van de huidige Chief had liefst 99 vrouwen en de kinderen vroeger zich meteen af hoe al die vrouwen en hun kinderen aan eten kwamen. De chief was erg gecharmeerd van ons bezoek en gaf Child Support een groot compliment. Wij, op onze beurt, waren zeer vereerd dat de chief en zijn gevolg ons wilde ontvangen en te woord staan.

Op deze manier proberen we kinderen ook iets bij te brengen van de geschiedenis van Wa, de stad waarin ze nu opgroeien. Voor onze kinderen zijn deze excursies zeer indrukwekkend en zeer gelaagd.