Kinderen weer naar school…

Vanaf 16 september gaan de kinderen weer naar school. De vakantie is voorbij. Vakantie hier betekent niet lekker naar het buitenland of naar het strand, maar hard werken bij je familie. Op het land of in het huishouden moet je meehelpen. Je slaapt op een matje in een primitief huis, moet vegen, water halen en helpen koken.

De drie nieuwe kinderen poseren trots in hun nieuwe schooluniform….

Maar nu gaan ze weer naar school. Hilda Naziee, Fati Salifu, en Amina Kaabanye gaan voor het eerst naar de Junior High School, evenals Mabel Wogunaa. El-Lahan Mustapha verruilt de Kindergarten voor klas 1 van de Lagere school en ook Cecilia Takyere en Calista Billey, onze nieuwe kinderen, gaan voor het eerst naar school en beginnen in klas 1. De andere kinderen zijn vrijwel allemaal gepromoveerd naar een hogere klas. Alleen Hawwa Bashiru doet klas 5 over vanwege zwakke resultaten.

Hilda Naziee en Vivian Kaatuo hebben de afgelopen weken veel last gehad van Sickle Cell aanvallen, met veel pijn in de ledematen en borstkas. Het gaat al wat beter met hen.
Een paar grote meiden gaan hun laatste jaar in bij Child Support. Ze worden 18 of ronden hun basisopleiding af.
Mabel Wogunaa, Sanaya Issahaku, Rukaya Kamaldeen en Amina Kaabanye gaan aan het eind van dit nieuwe schooljaar terug naar hun familie. Ze zijn dan 18 jaar. We zetten de familie onder druk om hen de kans te geven een opleiding te blijven volgen. Babadaara Numbo Saa Naah (als sinds 2004 bij ons) en Hamida Danlardi ronden de opleiding op de Junior High School af en dat is wat we hen hebben kunnen bieden. Ook zij zullen vertrekken aan het einde van dit schooljaar naar hun families.
Omdat ze op school goed presteren en hun studie heel serieus nemen, gaan Hikima Issiu, Barikisu Abdulai en Rashida Mahama dagelijks naar extra lesondersteuning bij een instituut. Ze zitten alle drie in klas 6 en worden zo voorbereid op de overgang naar de Middelbare school.

Alle kinderen hebben schoolmaterialen (schriften, pennen en potloden) gekregen en sommige kinderen moesten ook nieuwe schooltas hebben. Voor alle kinderen zijn schoolschoenen en uniformen beschikbaar, hoewel sommige meiden langzaam maar zeker uit hun schooluniform groeien. Zij zullen ook nieuwe uniformen krijgen en hun “oude” uniformen worden door andere kinderen afgedragen.