Kinderen “op vakantie”…

Op zaterdag 20 december 2014 gaan alle kinderen “op vakantie” naar hun families in de dorpen. Ze gaan Kerst en Oud & Nieuw vieren bij hun familie. Het is niet echt vakantie voor hen, want ze moeten thuis hard werken, het huishouden doen, meehelpen op het land en vooral de familie verzorgen. Maar het is goed dat ze contact houden met hun families dat de families ook zelf kunnen zien hoe het met de kinderen gaat. De kinderen komen allemaal op 11 januari 2015 weer terug want de school start op 13 januari weer!
Inmiddels zijn ze druk bezig aan hun toetsweken en gelukkig doen ze het allemaal redelijk tot goed.Het wordt dus heel stil op de compound en ook de huismoeders hebben vakantie.

Vondeling (jongen van 3 maanden oud)

Afgelopen vrijdag werd onder een boom een baby jongetje gevonden van ongeveer 3 maanden oud. Momenteel verblijft het kindje in het ziekenhuis voor observatie maar het is mogelijk dat het kind tijdelijk bij ons wordt opgenomen tot dat Sociale Zaken een besluit heeft genomen wat er verder met het kind gaat gebeuren. Onze huismoeders zijn weer bereid de zorg voor de baby op zich te nemen.
Het kind kijkt ons met grote verwachtingsvolle ogen aan… Moeder is spoorloos, maar men vermoedt dat de moeder zich ergens schuilhoudt om te kijken wat er met het kind gaat gebeuren. Een kind te vondeling leggen is hier een strafbaar feit…