Cecilia (Ama) Takyere

Cecilia heet eigenlijk Ama. Ze is 10 jaar (19-04-2004) en komt uit een klein gehucht Woogii. Haar vader is verstandelijk zeer beperkt en haar moeder is jaren geleden weggelopen. Ze heeft een jonger broertje, die bij haar vader is, maar ze weet niet waar haar vader verblijft. Met haar moeder heeft ze geen contact en ze weet ook niet waar haar moeder verblijft. Vanwege de situatie van haar beide ouders geloven de dorpsbewoners dat ze behekst is en mogen haar niet aanraken en ook geen eten geven. Ze werd gevonden door de Zusters van een Katholiek Klooster en sinds november 2013 is ze bij hen opgenomen. Ze is nog nooit naar school geweest.
Cecilia is heel vriendelijk en zeer respectvol naar de moeders en de andere kinderen. Sinds 19 augustus is ze bij ons opgenomen. Ze is een “Pagan” dat wil zeggen dat geen geloof heeft, wat hier in Ghana lastig is. De zusters hebben haar de naam Cecilia gegeven. Ama betekent dat ze op zaterdag is geboren.
Ze zal in september voor het eerst naar school gaan en vindt dat heel spannend. Tijdens mijn bezoek aan Nederland heeft zich al een Foster Family voor haar gemeld. Door het vertrek in juli 2014 van Bertha Kele is er een plaats voor Cecilia vrijgekomen. Een van onze grote meisjes is haar mentor en introduceert haar in de groep kinderen en legt haar de regels van ons huis uit. Ze spreekt nog geen Engels, maar dat zal gauw veranderen. We hopen dat we met de steun vanuit Nederland mee kunnen werken aan een betere toekomst voor dit kind.