Bizar verhaal…

Hij was 8 jaar en op school wilde een van zijn klasgenoten een geintje met hem uithalen… Hij vroeg of hij een koekje wilde. Nou graag! Dan moet je mond wijd open doen en je ogen dicht, zei de klasgenoot tegen hem terwijl hij het heerlijke koekje toonde. Nou, Dennis, zo heet ons jochie, had er wel oren naar en opende zijn mond heel wijd en sloot zijn ogen….. In plaats van het beloofde koekje, wierp zijn klasgenoot een echte spijker in de wijdgeopende mond. De spijker verdween in zijn mond… Pas bijna twee jaar later, Dennis is bijna 10 jaar, klaagde Dennis van pijn in zijn borst en gaf hij bloed over.

De ouders van Dennis zijn al lang gescheiden en uit zijn leven verdwenen en hij wordt door Oma Paulina opgevoed. Oma ging met Dennis naar een arts, die hem doorverwees naar het ziekenhuis waar ze een Röntgenfoto van zijn borst maakten… Daar zagen een forse spijker die en snel uitgehaald moest worden. Oma en Dennis werden doorverwezen naar een groot ziekenhuis in Tamale, die hen weer doorverwees naar een ziekenhuis in Accra. Oma daar naar toe en er werd geprobeerd met een soort magneet de spijker er uit te halen, maar dat lukte niet. Medicijnen om de spijker los van het weefsel te weken, lukte ook niet en nu moet Dennis geopereerd worden. Maar u raadt het al, de operatie wordt niet vergoed door het ziekenfonds…

Het schoolhoofd van de school van Dennis raadde Oma aan om vooral te bidden en hij wilde verder niets doen aan deze affaire. Overal waar Oma om hulp vraagt wordt ze doorverwezen, zo ook door mij toen ze vandaag bij mij aanklopte. We zijn samen naar de Politie gegaan om druk op de familie van het kind te zetten die de spijker leverde en ook naar Maatschappelijk werk in Wa. Maar als Maatschappelijk Werk in Wa geld nodig heeft, kloppen ze weer bij Child Support aan….
Woensdag gaat Oma terug naar Accra om in het ziekenhuis te bespreken wat de kosten zijn van de operatie.

Samen met Maatschappelijk Werk, de Politie gaat Child Support proberen om ergens geld los te peuteren om het leven van dit leuke joch te redden…
De kosten van het bezoek aan de ziekenhuizen, de röntgenfoto, de scan die in Tamale gemaakt is en de medicijnen zijn door deze dappere Oma betaald…. Nu nog een forse operatie….