Feestelijke opening “La Boutique”

Terwijl in Nederland enthousiaste vrijwilligers Child Support “verkopen” op Kerstmarkten in Tilburg en Breda, vond in Wa op onze compound de feestelijke opening van “La Boutique” plaats. Ballonnen, mooie Afrikaanse jurken en veel “juwelen” waren er te aanschouwen. Giny en Tineke knipten een touwtje door dat versierd was met tientallen ballonnen en daarmee was “La Boutique” officieel geopend. Voorafgaand aan de openingsceremonie kregen alle kinderen een door Giny met veel geduld gemaakte etui met hun naam er op. De kinderen waren er dolblij mee, al moest Giny meteen touwtjes aan de etuitjes maken omdat de kinderen de etui als een soort handtasje wilden gebruiken… In de etui zat ook 1 cedi voor ieder kind en ze konden dus iets gaan kopen in “La Boutique”. 

De grote meiden die de boetiek runnen hadden het er maar druk mee. Omdat de kinderen allemaal de feestdagen bij hun familie gaan vieren werden Giny en Tineke dus ook verrast op ons traditionele afscheidslied.

“La Boutique” is een prima oefenplaats geworden voor onze grote meiden., Ze leren er verantwoordelijkheid dragen, zorgzaam te zijn op de spullen en klantvriendelijk te zijn. In “La Boutique” moeten ze Engels spreken en ze moeten vooral geduld hebben als ze “klanten” moeten adviseren. De kinderen van Child Support mogen op gezette tijden kleding (gratis) uitkiezen, maar alleen als ze het echt nodig hebben. We zijn Giny en Tineke dankbaar voor hun initiatief en hun donaties. Enkele grote meisjes hebben ook al geleerd om op de elektrische naaimachines te werken en kunnen kleding herstellen en zelfs maken. Omdat veel meisjes na het afronden van de Junior High School een beroepsopleiding kunnen gaan volgen als naaister is “La Boutique” een goede plek om te leren.